Të vrarët nga Bresana që jetonin në Prizren gjatë majit 1999

Opoja.net Opoja.net Opoja

Maji i vitit 1999, ishte mjaft i rëndë, ngase serbët përdorën dhunë të tmerrshme ndaj popullatës shqiptare anemban Kosovës, ndonëse po numëronin ditët e fundit të okupimit të tyre.
Gjatë muajit maj të vitit 1999 në “Lagjen Tusuz” të Prizrenit serbët ushtruan dhunë të tmerrshme, duke vrarë e masakruar disa banorë shqiptarë të kësaj lagjeje, në mesin e tyre qenë edhe disa nga Bresana, të cilët para ca vitesh u patën vendosur në këtë lagje:
1. Rafet Vahit Abdylmexhiti (1942-1999)
2. Sami Vahit Abdylmexhiti (1951-1999)
3. Shefik Sami Abdylmexhiti (1978 – 1999)
4. Behar Sami Abdylmexhiti (1981-1999)
5. Hyrmet Nijazi Sylejmani (1964-1999)
6. Hesat Xhemshiti (1937-1999)
7. Bejan Xhevat Xhemshiti (1975-1999)

Vrasësve, Allahu xh.sh. ua dhashtë hakun në dynja e ahiret. Të vdekurit tanë, Allahu xh.sh. i mëshiroftë dhe i shpërbleftë me xhenetin Firdeus.

Fotot dhe të dhënat janë marrur nga: Bedri Halimi, “Opoja (aspekti historik)”. Botoi SHKYP, Sharr, 2016, f. 367, f. 508-509, f. 518-519.

Autori: Kasam Muhameti

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-