Tre mësime nga xhuzi i 17

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj
 • Në suren Enbija përmendet shumë Pejgamber si dhe
  Merjemja. Për dallim nga sprovat e  pejgambereve
   tjerë, sprovat e Davudit dhe Sulejmanit
  a.s. përmendet si sporva të mirësisë. Në jetën tonë të përditshme disa
  sprovohen me situata të vështira, ndërsa disa me mirësi që ndoshta i quajmë më
  të mira, mirëpo Allahu e di se cilat janë më të vështira, sepse në mirësi
  njeriu shumë shpejt mund ta harroj Zotin dhe të largohet nga Ai, ndërsa në anën
  tjerë ka më shumë përgjegjësi para tjerëve dhe Allahut. Gjithashtu, situata e
  atij që duron situatat e vështira  për
  hir të Allahut  është falje mëkatesh dhe
  në ditën e Gjykimit mund të vij i pastër nga mëkatet.
 • Haxhi është adhurimi i vetëm sipas të cilit është
  emërtuar një sure. Në këtë sure përmendet edhe kurbani për të cilin Allahu thotë
  se tek Ai nuk arrin as gjaku dhe as mishi, por nijeti i pastër dhe vepra e
  sinqertë.
 • Sado që disa dispozita dhe adhurime  të na duken të vështira, Allahu na porosit: “…dhe
  nuk ju obligoi në fé me ndonjë vështirësi, në fenë e babait tuaj,
  Ibrahimit.” Gjithçka është çështje perceptimi dhe nijeti.  Për disa leximi i Kuranit është i vështirë,
  ndërsa për disa të tjerë është qetësi, shërim dhe mirësi….

Preporod.com

Perktheu:
A. D. Islampress

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-