Opoja.net

Tregime Ramazani – Ne Islam ftohet me urtësi

Islame
Tregime Ramazani – Ne Islam ftohet me urtësi

Një grup të rinjsh ishin dehur dhe ishin dorëzuar plotësisht gëzimit dhe haresë. Pranë tyre kalonin njerëzit që dënonin ashpër veprimin e tyre dhe i këshillon në mënyrë qortuese. Të rinjtë as që e kishin dertin tek këshillat e kalimtarëve. Në një moment pranë tyre kaloi një njeri i urtë dhe tha vetëm këtë: “Allahu im, ashtu siç i ke bërë të gëzuar në dunja, bëri të gëzuar edhe në ahiret…”

Njërin nga të rinjtë e preku thellë kjo lutje sa që doli nga ajo shkujdesje duke e lutur njeriun e urtë të shoqërohet me të, ndërsa më vonë edhe të rinjtë tjerë iu bashkuan atyre dyve.
***
Në xhuzin e 14 Allahu i Madhërishëm na mëson se në Rrugën e Drejtë ftohet nëpërmjet dy hapave: me urtësi dhe më këshilla të bukura. Shumë njerëz japin këshilla të bukura, mirëpo u mungon urtësia në ofrimin e tyre. Gjunahqari është sikur i sëmuri, mos e godit direkt, por me butësi afroju zemrës së tij të sëmurë, pastaj këshilla jote e bukur do të jap frute. Kështu na mëson Kurani…

Loading...

Mos i humb

Ndërmjetësimi në raste të problemeve bashkëshortore në Perëndim

Kushtrim Guraj

Allahu i sprovon besimtarët

Kushtrim Guraj

Një ngjarje me imam Samarkandin

Kushtrim Guraj

Rregullat kur shkojmë në tualet

Kushtrim Guraj

Për vepra të mira, rrugët janë gjithmonë të hapura

Kushtrim Guraj

Për vepra të mira, rrugët gjithmonë janë të hapura

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net