Opoja.net

Tri historitë e trilluara për fshatin Rrenc të Dragashit

Tri historitë e trilluara për fshatin Rrenc të Dragashit

Një fshat me 120 shtëpi, i cili gjendet në hyrje të komunës së Dragashit, karakterizohet nga emri i veçantë që mban. Ndonëse banorët nuk kanë lidhje me “rrenën”, ata posa takohen me dikë nga viset tjera prezantohen si banorë të Rrencit, shkruan gazeta Zëri.

Shumë pak banorë të këtij fshati të Dragashit e dinë se pse fshati i tyre e ka këtë emër. Histori të ndryshme janë thënë përgjatë viteve për emrin e fshatit, teksa vetëm më të vjetrit i kanë kujtimet e freskëta për rrjedhën e këtij emri. Të rinjtë historitë i kanë dëgjuar vetëm nga gjyshëritë e tyre teksa në fatin e jetës së tyre është shkruar që ata të jenë banorë të Rrencit.

Shtyhet për në fund të marsit gjykimi ndaj të akuzuarit për sulm në një kafiteri në Bellobrad të Dragashit

Opoja.net

Të enjten mot më i ngrohtë, kryesisht i kthjellët dhe me diell

Opoja.net

Më të votuarit e LDK-së në Dragash, Hoti i treti

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net