Trusti të do bëjë pagesën 5 deri në 7 ditë pas aplikimit për tërheqjen e 10%

Opoja.net Opoja.net Kosova

Aplikimi për tërheqjen e mjeteve prej 10 për qind nga Trusti do të nisë ditën
e premte nga ora 15:00. E të gjithë ata që aplikojnë për këto mjete në ueb
faqen e veçantë të krijuar, pagesat nga Trusti do të bëhen 5-7 ditë pas aplikimit,
ka bërë të ditur Jeton Demi, zëdhënës në Fondin e Kursimeve Pensionale të
Kosovës, për Ekonomia Online.

Ai ka thënë transferimi i mjeteve në llogaritë e qytetarëve varet edhe sa
merr kohë për të autorizuar nga banka  mjetet në llogaritë e qytetarëve, por sipas
tij nuk presin që të ketë vonesa.

“Ne mund të informojmë për sa kohë ne bëjmë pagesën. Por nuk mund të
përgjigjemi saktë sa kohë merr banka për të autorizuar mjetet që të kalojnë në
llogarinë e tyre. Aktualisht jemi duke projektuar që pagesat e para do të bëhen
brenda 5 deri 7 ditë, prej momentit të aplikimit të kryhen pagesat për ata
kontribuues dhe mjetet të iu kalojnë në llogari në banka”.

“Por do të shihet edhe si do të jetë fluksi, sa kontribuues do të
aplikojnë njëkohësisht dhe a do të ketë ndonjë detaj teknik që nuk është
parashikuar e mund të na shfaqet, por besojmë që përgjegjësish nuk do të kemi
vështirësi”, shtoi ai.

Demi, duke shpjeguar për mënyrën e aplikimit për tërheqjen e këtyre mjeteve
ka thënë se gjithë procedura do të bëhet online, dhe se nuk do të jetë e
komplikuar.

“Tërheqja e 10 përqindëshit nga Trusti do të bëhet vetëm online përmes
internetit duke filluar prej datës 11 dhjetor e premte prej orës 15:00. Nuk do
të ketë nevojë asnjë prej tyre që të aplikojë fizikisht dhe të vijnë të
vizitojnë zyrën e trustit, por përmes pajisjeve të tyre dhe duke e përdorur
internetin mund të kryejnë aplikimin”.

“Procedurat janë të thjeshta dhe gjithçka që duhet është numri
personal i kontribuuesve që aplikon me llogarinë aktive bankare në Kosovë dhe këto
janë dy informacionet  me të domosdoshme
për aplikim”.

Ai ka shtuar se më qëllim të lehtësimit të aplikimit kanë krijuar një ueb
faqe të re, ku edhe kanë shmangur të gjitha vështirësitë që janë kanë në uebfaqen
e vjetër.

 Demi shtoi se kanë përgatitur
një  uebfaqe të re (www. trusti10.org),përmes
 së cilës mund të aplikohet dhe të
menaxhohet situata  dhe shmangur të
gjitha vështirësitë.

“Tani ne kemi përgatitur një uebfaqe të re tërësisht ndryshe nga ajo
që ka qenë dhe e ndërtuar  me kapacitete
tona të cilën mund ta menaxhojmë sipas nevojave që kemi dhe besoj që i kemi
shmangur gati të gjitha vështirësitë që kanë qenë në platformën e vjetër. Kemi
fluks të shtuar të qytetarëve që vijnë. Ne kemi përgatitur edhe fletushka për të
informuar ku të  drejtohen për aplikim. Në
ato fletushka është dhënë portal ku duhet të shkohet dhe çfarë informacione kërkohet
të plotësojnë ata. Ky shërbim do të jetë edhe përmes televizioneve në ditët në
vijim për të pasur mundësi të informohen të gjithë kontribuuesit”, tha Demi.

Sipas tij, ligji parasheh që 
kontribuuesit të kenë  4 muaj që
të aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit nga trustit që i bie deri me datën
6 prill 2021.

“Ligji parasheh që prej datës ë hyrjes në fuqi 4 muaj kanë kohë kontribuuesit
që të aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit të trustit që i bie data 6
prill 2021 është data e fundit për aplikim pas kësaj date nuk do të mund të
aplikojnë për tërheqje të 10 përqindëshit”.

Ligji për Rimëkëmbje Ekonomike i cili mundëson tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti është miratuar në Kuvendin e Kosovës më 4 dhjetor. Ky ligj po ashtu parasheh ribursim të mjeteve të tërhequra  nga Qeveria për të gjitha atë që kanë kursime deri në 10 mijë euro.

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-