Opoja.net

UNDP dhe Dragashi stimulojnë krijimin e vendeve të reja të punës

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) dhe komuna e Dragashit nënshkruan sot, 20 korrik, një marrëveshje komunale për bashkë-financim për të ndihmuar banorët e këtushëm t’i përmirësojnë fermat dhe ndërmarrjet e tyre të vogla.

Kryetari i komunës së Dragashit, Salim Jenuzi, koordinatorja e programit të UNDP-së, Valbona Bogujevci dhe kreu i administratës së Zyrës Koordinuese për Bashkëpunim Teknik në ambasadën e Austrisë në Kosovë, Arsim Aziri, morrën pjesë në këtë ngjarje që do të zyrtarizojë ndihmën për të stimuluar krijimin e vendeve të reja të punës në komunën e Dragashit dhe do t’u mundësojë familjeve vendase të gjenerojnë më shumë të ardhura.

130

Sa i lexoni lajmët në Portalin Opoja.net ?

Faleminderit për përgjigjen tuaj!

Për më tepër, për të shënuar Ditën Botërore të Aftësive të të Rinjve, 15 korrikun, shtatë të rinj dhe të reja të komunës së Dragashit, u shpërblyen me certifikata për përfundimin me sukses të trajnimit për aftësim profesional për kuzhinier, auto-elektricist dhe parukeri. Përveç trajnimit që u ofrua nga qendra trajnuese për aftësim profesional në Prizren, projekti gjithashtu po mbështet këta shtatë të rinj dhe të reja duke i furnizuar me mjete për t’u vetë-punësuar.

Projekti In Ter Dev, i financuar nga Bashkëpunimi i Austrisë për Zhvillim (ADA) dhe i implementuar nga UNDP-ja, ka përkrahur komunat e Dragashit dhe Shtërpcës që ngaviti 2014 në krijimin e vendeve të reja të punës dhe të ardhurave për familjët, si dhe për të përmirësuar gjendjen e shërbimeve publike. Projekti deri mëtani ka krijuar mbi 670 vende pune për komunitetet lokale.

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Abonohu
Raporto