Opoja.net

Zgatari, vendlindja e Ymer Prizrenit (Video)

Lajme Opoja
Zgatari, vendlindja e Ymer Prizrenit (Video)

Fshati më i vjetër i Opojës dihet të jetë fshati Zgatar dikur me mbi 500 familje, ndërsa tani numëron vetëm 1280 banorë ku një numër relativisht i madh prej këtyre banorëve jetojnë dhe veprojnë në perëndim.

Përveç monumenteve të trashëgimisë kulturore dhe shpellës, këtu është edhe vendlindja e atdhetarit nga Lidhja Shqiptare e Prizrenit, Ymer Prizreni.

Udhërrëfyes i ekipit të emisionit SOT, ishte Nuri Jenuzi, i cili edhe kishte organizuar që mikpritja opojane të jetë sipas traditës së vendit.

Ata u pritën nga Nuri Jenuzi i cili ishte edhe udhërrëfyes i ekipit, nga mësues Naser Veseli etj, te cilët flasin në detaje për fshatin Zgatar.

Në moshën 86-vjeçare ka ndërruar jetë Shaban Mejzini

Opoja.net

Rezultatet e fundit: Një i vdekur nga Covid-19 në Dragash

Fari Kolloni

Aktivistët e VV-së në Dragash i gëzohen fitores në Podujevë, shpresojnë ta mundin LDK-në edhe në Dragash

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net