25 482 familje, me gjithsej 100 608 anëtarë, përfitues nga skemat sociale

Opoja.net Opoja.net Ekonomi

Në muajin maj të këtij viti nga skema e ndihmës sociale kanë përfituar 21 312 familje me gjithsej 84 249 anëtarë.

Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës nga viti i kaluar ka rënie të numri të familjeve përfituese me 4 170 apo 16.3 për qind.

Vitin e kaluar numri i familjeve përfituese ka qenë 25 482 me gjithsej 100 608 anëtarë.

Përveç rënies të familjeve përfituese, edhe numri i anëtarëve ka regjistruar rënie prej 16.2 për qind.

“Numri i përfituesve nga skema e pensioneve bazike të moshës ishte 145,140, ku krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit paraprak që ishte 149,794 përfitues, vërehet një rënie prej 4,654 apo shprehur në përqindje 3,1%”, thuhet në raportin e ASK-së.

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-
Merr lajmet me njoftim OK Jo faleminderit