Opoja.net

A e ka obligim mysafiri ta falë namazin e xhumasë?

Islame
A e ka obligim mysafiri ta falë namazin e xhumasë?

Pyetja:

Esselamu alejkum!

Dua të di nëse e kam obligim faljen e namazit të xhumasë, në qoftë se qëndroj në një vend të huaj rreth 2-3 ditë?

Përgjigjja:

Mysafiri (udhëtari) nuk është i obliguar ta falë namazin e xhumasë, mirëpo nëse ka mundësi dhe vjen rasti ta falë atë, atëherë kjo është më mirë dhe një gjë e tillë preferohet. Nëse mysafiri qëndron në ndonjë vend 2 apo 3 ditë, me këtë ai nuk e humbë statusin e udhëtarit. Sipas medh’hebit tonë hanefi, ky status humbë kur personi vendos të qëndrojë në ndonjë vend pesëmbëdhjetë ditë apo më shumë.

Tregimi i tolerancës nga jeta e Hasan Basriut (r.h.)

Linda Guraj

Fillova të shkruaj libër kundër Islamit, por përfundova në pranimin e Islamit!

Linda Guraj

Çdo person në brendësi e ka tregimin e vet të pikëllimit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net