Opoja.net

Arsimi dhe edukimi çelësi i çdo suksesi

Ky projekt është duke u financuar nga Ambasada e SHBA-së në Kosovë.

Takimi ka sjellë së bashku përfaqësues të Ambasadës së SHBA-së në Kosovë, përfaqësues të Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), përfaqësues nga niveli qendror, përfaqësues të drejtorive të departamenteve të arsimit pranë komunës së Dragashit dhe Prizrenit, përfaqësues të Universitetit Publik „Ukshin Hoti“, drejtorë të shkollave në të cilat zhvillohet mësimi në gjuhën boshnjake, përfaqësues të shoqërisë civile si dhe mediat.

80
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Projekti që zbatohet ka për qëllim mbështetjen e shoqërisë së Kosovës në arritjen e standardeve më të larta të integrimit të pjesëtarëve e komuniteteve pakicë në Kosovë dhe afrimit të standardeve evropiane dhe ndërkombëtare, përmes realizimit të të drejtave të tyre në fushat e qasjes në arsim dhe të gjuhës së tyre.

Tema e cila u diskutua në punëtori ishte e fokusuar në mungesën e kurrikulës dhe të teskteve në gjuhën shqipe në mësim në gjuhën bosnjake si gjuhë jo-amtare, që mësohet nga klasat e treta në shkollat fillore.

Aksident trafiku në Dragash, 6 të lënduar

Opoja.net

Nga sot, Kosova dhe Shqipëria me pikë të re kufitare

Opoja.net

Biografia e Shaban Shabanit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto