Ata që japin sadaka janë si dëshmorët…

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

Ata që japin sadaka janë si dëshmorët, për ta nuk ka frikë, për ta nuk ka as frikë as pikëllim

Duke e shikuar mikun e tij, i cili me bujari po u ndante nga paratë e tij njerëzve të varfër dhe nevojtarë në këtë kohë krize dhe pasigurie, ai i tha:

“A nuk ke frikë
se kjo krizë mund do të zgjasë? Pse po u jep kaq shumë para të varfërve, ndoshta
edhe ti mund të kesh nevojë?”

Në vend të
përgjigjes së pritshme –

“Sadaka nuk e
pakëson pasurinë”
; ose  “Ndihmoni
të tjerët, dhe Allahu do t’ju ndihmojë juve”

– ai u befasua nga
fjalët e mikut të tij bujar, i cili tha:

“O miku im, a
nuk e din ti se ata që e ndajnë pasurinë e tyre në emër të Allahut, janë si dëshmorët,
për ta nuk ka as frikë as pikëllim.”

Në fakt, Allahu i
Plotfuqishëm duke iu referuar atyre që e ndajnë pasurin e tyre në rrugën e Tij,
ka shpallur në Kuran:

“Ata që për hir të
Allahut e japin pasurinë e tyre, e pastaj atë që e dhanë nuk e përcjellin me të
përmendur e me mburrje, ata e kanë shpërblimin e vet të Zoti i tyre, për ta nuk
ka frikë, ata as që do të brengosen.”
(el-Bekare, 262)

Gjithashtu edhe: “Ata,
të cilët pasurinë e tyre e shpërndajnë (në rrugë të Zotit) natën e ditën,
fshehurazi ose haptazi, ata shpërblimin e vet e kanë të Zoti i tyre dhe për ta
nuk ka as frikë, as pikëllim.”
(el-Bekare, 274)

Ndërsa duke iu referuar dëshmorëve, Allahu i Plotfuqishëm në Kuran thotë: “Kurrsesi të mos mendoni se janë të vdekur ata që ranë dëshmorë në rrugën e Allahut. Përkundrazi, ata janë të gjallë duke u ushqyer te Zoti i tyre. Janë të gëzuar për atë që ua ka dhënë Allahu nga dhuntitë e Tij dhe sihariqohen me ata të cilët ende nuk u janë bashkuar (shoqëruar) dhe që kanë ngelur pas tyre, meqë nuk do të ketë kurrfarë frike dhe të cilët për asgjë nuk do të pikëllohen.” (Alu Imran, 169-170)

saff.ba

Përkthim: Miftar Ajdini

(islampress)

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-