Opoja.net

Çka do të thotë “kokrra e plotë e grurit”?

Dihet se kokrra e plotë e grurit është shumë e shëndetshme, por a e dimë se çka do të thotë kjo?

“Kokrra e plotë e grurit” do të thotë e gjitha kokrra e grurit e papërpunuar, e paprekur, me të gjitha elementet përbërëse të saj.

Këtë kokërr mund ta përpunojmë në miell, mund ta përdorim të plasaritur apo edhe të zhvoshkur. Të gjithë përbërësit e kokrrës së grurit siç janë krundet, dhe elementet tjera e përbëjnë kokrrën e plotë si tërësi.

Gruri është një ndër ushqimet më të kërkuara dhe më të shitura në botë nga e cila arrihen të prodhohen produkte të ndryshme.

571

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net