Diçka për Opojën edhe Opojarët

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Opinione

Autori: Berat Kollani

Për shkak të komenteve fyese në lajmin e djeshëm mbi mos festimin e Vitit të Ri në trevën e Opojës po bëj një sqarim të vogël mbi këtë trevë.

-Opoja është treva ma e pastër etnikisht, me popullsi 100% shqiptare.
-Atje nuk ka asnjë familje serbe, turke, bashnjake, rome etj.
-Është po ashtu treva ma e pastër për nga besimi, 100% myslimanë.
-Kultura, arsimi dhe besimi janë tri shtyllat që e përbëjnë një opojarë.
-Në çdo shtëpi në Opojë ka së paku një mjek,ose një inxhinier apo një teolog.
-Janë ekonomistë të lindur, nuk kanë nevojë për një arsimim të tillë.
-Janë qytetarët më të urtë, aparenca nuk është tipar i tyre, qëndrojnë me dëshirë në prapa skenë, nga atje dirigjojnë shumëçka.
-Ambientohen shumë lehtë në çdo vend, rrethanë apo kohë, pa i humbur veçoritë kryesore të tyre.
-Kontribuojnë kudo që ndodhen, nga çdo do pozitë që gjenden.
-Nga kontributi i tyre ka përfituar më së shumti djepi i kulturës në trojet shqiptare – Prizreni.
-Janë mbështetës të njëri-tjetrit duke kapërcyer limite.
-Një nga figurat kryesore shqiptare që vjen nga kjo trevë është Ymer Prizreni dhe sot pasohet nga prof. Nexhat Ibrahimi.

Krenar të jesh njëri prej tyre.


(Shkrimi në këtë artikull nuk shpreh qëndrimet dhe opinionet e redaksisë së Portalit “Opoja.net“. E gjithë përgjegjësia e shprehjeve, bie mbi autorin e këtij opinioni).

Dërgoni edhe ju opinionin tuaj në këtë email: info@opoja.net)

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-