Opoja.net

Feti Isaku (1947) i burgosur politik

Feti Isaku (1947) i burgosur politik

Feti Sabri Isaku u lind më: 1947 në Kuklibeg të Dragashit. Rrjedh nga një familje me traditë Islame-nga një varg i madh hoxhallarësh. Shkollën fillore e kreu në Bresanë. Krahas shkollës, mësimet islame i ndoqi te gjyshi i tij Isak Veliu, ku tri herë bëri hatme nga ai. Në vitin 1964 regjistrohet në Medresenë e Mesme “Alauddin” në Prishtinë, të cilën e mbaroi më 1969. Gjatë viteve në Medrese (vitet 1966-1967) ishte në shërbimin ushtarak në Zajeçar dhe Negotin të Serbisë. Në vitin 1975 u shpërngul me familjen e tij në Prizren. Njihej si mësues i mirë i nxënësve në mekteb, por ishte i njohur edhe për bërjen e synetisë së fëmijëve (meshkujve). Këtë zanat hoxha Feti e zhvilloi nga: 01. 01. 1978 deri në vitin 2002 dhe të cilin zanat e kishte mësuar nga Shefki Ustaibro-Smajlhakia i Prizrenit-tregon Feti Isaku. 

Gjatë viteve 1991-1992 ishte edhe veprimtar i çështjes kombëtare, bënte përgatitje kundër okupimit serb të tepruar, për mbrojtjen territoriale të shtetësisë së Kosovës. Në vitin 1992, për shkak të kësaj veprimtarie, pushteti i dhunshëm serb e arrestoi dhe 38 ditë e mbajti të burgosur në çeli, nën akuzën si: “I rrëzikshëm dhe terrorist kundër shtetit të Jugosllavisë”. Pas 38 ditësh lirohet, por gjithnjë ishte në shënjestër, shpesh herë ftohej edhe në biseda informative nga organet e sigurimit. Në vitin 1993, duke ligjëruar në kohën e xhumasë, disa forca policore të Serbisë e arrestuan dhe e dërguan në një dhomë të sigurimit shtetëror serb. Aty e mbajtën 2 orë të tëra, prej të cilit kërkuan që të bëhej bashkëpunëtor i tyre dhe se do të kishte privilegje të shumta nëse bindej dhe nëse do të pranonte, por hoxha Feti Isaku e refuzoi kategorikisht një ofertë të tillë. Pas 2 ore e liruan, mirëpo sa u bë një javë e arrestuan përsëri, të cilin e rënduan me akuzën: “…kundër Pushtetit Jugosllav”. Pas gjykimit iu shqiptua masa e dënimit prej 3 vitesh. Për vuajtjen e dënimit e dërguan në burgun e Dubravës së Pejës. Feti Isakun në këtë burg e mbajtën 2 vite (1994-1996), ndërsa 1 vit tjetër ia falën.
Hoxha Feti Isaku ishte imam i rregullt në Krushë të Madhe-Rahovec 12 vite (1969-1981) dhe në Xhaminë e Tusuzit-pranë lagjes së tij: 31 vite (1981-2012). Aktualisht jeton me familjen e tij në Prizren dhe është në pension.

Në Dragash, Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) ndihmon familjet në nevojë!

Opoja.net

Disa fshatra të Dragashit nesër mbesin pa rrymë

Opoja.net

Ambasadori i Bullgarisë, Hristo Gudjev viziton Komunën e Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net