Opoja.net

Gjobitet fermeri për kullotje dhish në parkun kombëtar

Natyra
Gjobitet fermeri për kullotje dhish në parkun kombëtar

Fermeri Idriz Idrizi, nga fshati Brod i Shtërpcës, është detyruar ta nxjerrë në treg fermën e tij të dhive me gjithsej 250 krerë, ngase inspektorët e parkut nacional “Sharri” në kuadër të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, nuk po ia lejojnë kullosën brenda parkut nacional me arsyetimin se po dëmtohet bimësia.

Për këtë çështje Idrizi javën e kaluar është gjobitur në vlerë prej 300 eurosh nga Gjykata Themelore e Ferizajt, dega në Shtërpcë, shkruan sot “Koha Ditore”. Idrizi ka thënë se prej më shumë se një viti inspektorët e parkut nacional “Sharri” po i bëjnë presion të largojë fermën dhe stallën dhe të mos i dëmtojë pyjet.

“Gjatë gjithë sezonit veror ne qëndrojmë vazhdimisht në bjeshkët e Brezovicës dhe të Sharrit në pjesën e epërme, sepse atje e kemi të ndërtuar edhe stallën e dhive, mirëpo gjatë vitit të fundit inspektorët e Parkut Kombëtar po më kërcënojnë me largim të dhive dhe të stallës nga bjeshka me arsyetimin se po dëmtohen pyjet. Mirëpo, bjeshka është 99 për qind me drunj ahu, gjë që dhitë nuk e duan këtë lloj bime për ushqim, prandaj nuk dëmtohet aspak. Për ta zhvilluar këtë biznes me 250 krerë të dhish, disa vjet më parë kam marrë një kredi në bankë prej 20 mijë eurosh, ndërkaq tashti jam detyruar nga shteti ta nxjerr fermën e dhive në treg për ta shitur, sepse me presione të tilla nuk mund të arrijë rezultate pozitive”, ka thënë Idrizi.

Ai sqaron se ka kërkuar nga punëtorët e PK “Sharri” që ta monitorojnë kullosën e dhive, sepse ato nuk i dëmtojnë pyjet, mirëpo kërkesa e tij nuk është shqyrtuar.

Loading...

Mos i humb

Tregu përplot me farë ilegale, askush se dinë se kush po e sjell në Kosovë

Opoja.net

Komuna e Dragashit mbështetur nga UNDP-ja realizuan projektin e ofertës turistike dhe zhvillimin e aktiviteteve në natyrë

Opoja.net

Mbrojtja e ambientit në fokusin e projekteve filmike të 14-vjeçarit kosovar

Opoja.net

Rriten çmimet e prodhimeve blegtorale

Opoja.net

Caritasi Zviceran në bashkëfinancim me Komunën e Dragashit ka mbështetur me grante disa bletar për prodhimtari të mjaltit

Opoja.net

Dragashi një krahinë atraktive turistike

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net