Opoja.net

Hedhja e drithit

Natyra
Hedhja e drithit

Bujku në fund benë hedhjen e drithit të pa pastruar nga byku dhe pjesë të kashtës. Drithi mblidhet në grumbull dhe me teplote të drurit (e punuar enkas për hedhjen e drithit), e mbushin me drithë dhe e hedhin lartë në qiell, kokrrat e drithit bien në lamë ndërsa bykun e lehtë e merr era, kështu veprohet deri sa drithi të pastrohej mirë e mirë.

Më pas hedhja e drithit është bërë me një makinë të thjesht druri që ka qenë shumë më produktive se sa hedhja me dorë.


Pastaj gratë e shoshitin në shosh dhe e qerojnë nga guralecat dhe egjra që është e përzier me drithin dhe krejt në fund e kanë futur në hambar prej druri të ndërtuar enkas për ruajtjen e drithit.

Bujqësia nuk u kursye nga pandemia, por “Krusha” shtoi punëtorët dhe rriti eksportet

Opoja.net

Eksportet shqiptare me vendet e CEFTA-s shënuan rritje me 14%

Opoja.net

Skandaloze: Në Dragash e vrasin me armë zjarri drenushën skaj rrugës

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net