Opoja.net

Infermeri i parë nga Bresana Abdylmugni Maliqi

Infermeri i parë nga Bresana Abdylmugni Maliqi

INFERMIERI I PARË NGA BRESANA

Abdylmugni Maliqi

“ta Mugni”

Abdylmugni Maliqi u lind në Bresanë më: 25. 07. 1944. Shkollën fillore e mbaroi në vendlindje. Ndërsa, të mesmen për mjekësi të përgjithshme e mbaroi në Prizren më 1966. Ka bërë disa trajnime profesionale, në: Mitrovicë, Zllatibor, Banjë të Nishit, Strugë.

Pas mbarimit të shkollës së mesme shkoi në APJ, në Novi Sad, aty shërbeu në kuadër të Shkollës së Eprorëve Rezervë Sanitarë – 6 muaj. Pastaj u transferua në Çernomel të Sllovenisë edhe 5 muaj të tjerë për shërbim në kuadër të Ambulancës së Garnizonit. Pas kryerjes së shërbimit ushtarak, më: 15. 10. 1967 filloi punën në Ambulancën e Bresanës. Aty punoi 33 vjet pa ndërprerë. 9 vjetët e fundit, deri në pesionim, punoi në Dragash. Më: 01. 08. 2009 u pensionua.

Ishte serioz dhe pedant në punë.
Ta Mugni, gjatë viteve 1991 – 1993 ishte edhe pjesë e ‘Grupit Sanitar’, në kuadër të Shtabit për Përgatitje të Rezistencës së Armatosur në Bresanë kundër okupimit serb.
Tasë Mugni, i dëshirojmë shëndet dhe rehati.

 

Autor: Kasam Muhameti

Biografia e Heroit të Kosovës Ilmi Bahtjari-Oçalani

Opoja.net

Kryetari Shabani uron besimtarët myslimanë festën e Fitër Bajramit

Opoja.net

Të gjithë besimtarëve muslimanë urime Fitër Bajrami nga Portali Opoja.net

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net