Opoja.net

KDI: Kuvendarët e Dragashit vetëm 83 pyetje për ekzekutivin e komunës

KDI: Kuvendarët e Dragashit vetëm 83 pyetje për ekzekutivin e komunës

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka publikuar Fletënotimin i cili përmban analizë dhe notim për punën individuale të 27 anëtarëve të Kuvendit të Komunës së Dragashit dhe subjekteve politike të përfaqësuara në këtë kuvend për periudhën Janar-Dhjetor 2015.

Anëtarët që kanë treguar rezultate më të mira në të gjitha kategoritë në Kuvendin e Komunës së Dragashit janë: Samidin Xheladini (LDK) me 11.2 %, Zaim Hajredini (AKR) me 10.7 %, dhe Nexhat Isufi (BD) me 6.8 % ndërsa anëtarët që nuk kanë treguar asnjë rezultatet në të gjitha kategoritë dhe janë vlerësuar me 0 % janë: Shqipe Halili (LDK) me 0.0 % dhe Mersiha Memisi (CDU) me 0.0 %.

Gjatë seancave të mbajtura nga anëtarët e Kuvendit të Komunës së Dragashit janë ngritur gjithsej 347 çështje, prej të cilave 80 % nga fushat me interes për qytetarët e Dragashit ndërkaq 20 % e çështjeve të iniciuara kanë qenë të lidhura me aspekte procedurale të punës së organeve të Komunës së Dragashit.

Subjekti politik i LDK-së i përfaqësuar në këtë institucion prin për nga inicimi i çështjeve me gjithsej 33.4 %, të përcjellë nga anëtarët e PDK-së dhe AKR me nga 21.3 % përkatësisht 13.3 % të çështjeve të iniciuara. Lidhur me ngritjen e çështjeve, Zaim Hajredini (AKR) ka shënuar numrin më të lartë të çështjeve me gjithsej 13.3 %, i përcjell nga Samedin Xheladini (LDK) me 13 % të çështjeve të ngritura.

Anëtarët e Kuvendit të Komunës së Dragashit gjatë punimeve të seancave kanë bërë gjithsej 83 pyetje ndaj ekzekutivit të kësaj komune prej të cilave 79 % nga fushat me interes për qytetarët e Dragashit ndërkaq 19 % e pyetjeve kanë qenë të lidhura me aspekte procedurale të punës së organeve të Komunës së Dragashit.

Lidhur me numrin e pyetjeve të parashtruara gjatë punimeve të seancave pinë anëtarët e LDK-së me gjithsej 30.1 %, të pasuara nga PDK dhe VAKAT me nga 16.9 % përkatësisht 15.7 % të pyetjeve të përgjithshme. Derisa anëtarët më aktiv në parashtrimin e pyetjeve në Kuvendin e Komunës së Dragashit janë: Zaim Hajredini (AKR) 10.8 % dhe Nexhat Isufi (BD) me 9.6 % të pyetjeve të përgjithshme.

Në seancat e mbajtura në Kuvendin e Komunës së Dragashit gjatë periudhës Janar-Dhjetor 2015 ky institucion ky institucion ka miratuar Rregulloren për tatimin në pronën e paluajtshme për vitin 2016, dhe Rregulloren për mbrojtjen e të miturve nga dukurit negative. Ku krahas kësaj Samidin Xheladini nga (LDK) ka propozuar inicimin e Rregullores për menaxhimin e mbeturinave.

Qëllimi i publikimit të këtij Fletënotimi është informimi i paanshëm dhe objektiv i qytetarëve për punën e të zgjedhurve të tyre gjatë mbajtjes së seancave të Kuvendit të Komunës së Dragashit në periudhën Janar-Dhjetor 2015, notim ky i bazuar në nëntë shtylla të vlerësimit.

Fletënotimi për periudhën Janar-Dhjetor 2015 është përgatitur në kuadër të projektit “Pjesëmarrja qytetare dhe principet për një qeverisje të mirë” projekt i mbështetur nga The Olof Palme Centre (OPIC).

Shtyhet për në fund të marsit gjykimi ndaj të akuzuarit për sulm në një kafiteri në Bellobrad të Dragashit

Opoja.net

Të enjten mot më i ngrohtë, kryesisht i kthjellët dhe me diell

Opoja.net

Më të votuarit e LDK-së në Dragash, Hoti i treti

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net