Këto janë vendet ku mund të udhëtoni edhe pse nuk jeni vaksinuar

Opoja.net Opoja.net Rajoni

Në mes të pandemisë së koronavirusit, shumë vende në mbarë botën kanë vendosur të lejojnë të huajt të hyjnë në vend vetëm nëse janë plotësisht të vaksinuar, por disa vende kanë vendosur të hapin kufijtë e tyre për ata që kanë vetëm një test negativ PCR.

Vendet që do të listojmë më poshtë nuk kërkojnë që të huajt të vaksinohen plotësisht për të hyrë në vend pa kaluar në karantinë. Ajo që është e rëndësishme për ta është një test negativ PCR me variacione të ndryshme të kushteve shtesë të hyrjes.

Është e rëndësishme të theksohet se këto janë rregullat që janë aktualisht të vlefshme dhe se ato janë subjekt i ndryshimeve të shpeshta në varësi të situatës epidemiologjike.

Shumë vende në botë kanë edhe listat e tyre të vendeve të rrezikshme për të cilat vendosin rregulla të veçanta, të cilat gjithashtu duhen kontrolluar gjatë udhëtimit.

 

Kroacia

Udhëtarët e pavaksinuar mund të hyjnë në Kroaci me një test antigjen negativ (jo më i vjetër se 48 orë) dhe një test PCR (jo më i vjetër se 72 orë), si dhe me një certifikatë të rikuperimit të koronavirusit në tetë muajt e fundit.

Megjithatë, përveç kësaj, për të hyrë në Kroaci, duhet të keni një formular të plotësuar të qëndrimit në internet, dmth ju duhet një garanci për rezervimin e akomodimit.

 

Sllovenia

Nëse nuk jeni vaksinuar, mund të hyni në Slloveni me një test negativ PCR (jo më të vjetër se 48 orë) ose një test të shpejtë të antigjenit (jo më i vjetër se 24 orë), por gjithashtu duhet të dorëzoni një formular të plotësuar për gjetjen dixhitale të pasagjerëve.

Përveç kësaj, nëse keni prova se keni pasur virusin në gjashtë muajt e fundit, dhe më së shumti 10 ditë më parë, do të lejoheni të hyni pa shkuar në karantinë.

Portugalia

Portugalia ndryshoi rregullat për hyrjen në vend në shtator, kështu që të huajt u lejuan të hynin me një test negativ për koronavirus. Testi PCR duhet të kryhet 72 orë para hyrjes dhe antigjeni jo më shumë se 48 orë para hyrjes.

Nëse planifikoni të hyni në Portugali me një test antigjen negativ, duhet të jeni të sigurt që ai përmbush standardet e Bashkimit Evropian, dmth që njihet në vendet e BE-së.

 

Megjithatë, kur të vini në këtë vend, mund t’ju kërkohet prova e vaksinimit në disa vende publike në mënyrë që të mund të merrni pjesë.

 

Greqia

Me një të pestën e ekonomisë së Greqisë të varur nga turizmi, pritet që ky destinacion popullor të mos vendosë rregulla strikte për hyrjen në vend. Prandaj, udhëtarët e pavaksinuar mund të kalojnë kufirin me dëshmi të një testi PCR negativ të lëshuar brenda 72 orëve nga mbërritja ose dëshmi të një testi të shpejtë negativ për Covid nga një laborator i autorizuar, dhe testi duhet të bëhet brenda 24 orëve para mbërritjes në kufi. Testi kërkohet për të gjithë pasagjerët mbi moshën pesë vjeç.

Përveç kësaj, të gjithë duhet të plotësojnë një formular për të gjetur pasagjerët përpara se të udhëtojnë.

Është gjithashtu e mundur që me mbërritjen në Greqi t’i nënshtroheni testeve të rastësishme për të konfirmuar që nuk jeni të infektuar. Qeveria e tyre rekomandon që të testoheni dy-katër ditë pas mbërritjes në Greqi, por askush nuk po e monitoron apo e zbaton atë, shkruan Independent.

 

Qipron

Udhëtarët e pavaksinuar mund të hyjnë në Qipro me një test negativ PCR ose antigjen jo më të vjetër se 72 dhe 24 orë. Përveç kësaj, pas mbërritjes në vend duhet të paguani për një tjetër test PCR (kushton 15 deri në 19 euro) dhe do të jeni në izolim derisa të jenë gati rezultatet e testit, i cili nuk duhet të zgjasë më shumë se tre orë.

Fëmijët nën moshën 12 vjeç përjashtohen nga rregullat e testimit. Vizitorët e pavaksinuar në Qipron Veriore duhet të karantinohen për pesë ditë.

 

Turqia

Turqia pranon një test negativ PCR të bërë 72 orë para mbërritjes, si dhe një test antigjeni të marrë 48 orë para mbërritjes në vend. Nëse keni pasur koronavirus në 180 ditët e fundit të mbërritjes në vend, nuk do të kërkohet karantina dhe as certifikata e vaksinimit.

Fëmijët nën moshën 11 vjeç nuk kanë nevojë të kenë një test ose një certifikatë vaksinimi ose një histori të koronavirusit.

Të gjithë vizitorët duhet gjithashtu të plotësojnë një formular specifik online jo më vonë se 72 orë para mbërritjes në vend.

 

Irlanda

Që nga 6 janari, vizitorët e pavaksinuar mund të hyjnë në Irlandë me një test negativ PCR, i cili nuk është më i vjetër se 72 orë, por ata duhet gjithashtu të plotësojnë një formular për të gjetur pasagjerët përpara nisjes.

Fëmijët nën 11 vjeç përjashtohen nga testimi.

Qeveria irlandeze gjithashtu këshillon udhëtarët që të bëjnë teste të shpejta të antigjenit çdo ditë për pesë ditët e ardhshme pas mbërritjes në vend, të cilat mund të blihen në farmaci.

 

Dubai (Emiratet e Bashkuara Arabe)

Nëse dëshironi të vizitoni Dubain, definitivisht nuk duhet të vaksinoheni plotësisht. Të gjithë ata që vijnë në këtë qytet duhet të tregojnë një test negativ PCR, i cili nuk është më i vjetër se 48 orë. Për më tepër, vizitorët në Dubai duhet të regjistrojnë të dhënat e tyre në aplikacionin e tyre Covid-19 DXB dhe të plotësojnë një deklaratë shëndetësore dhe formular karantine. Fëmijët nën moshën 12 vjeç dhe fëmijët me aftësi të kufizuara të rënda dhe të mesme përjashtohen nga kërkesat e testimit.

Është e rëndësishme të theksohet se në Abu Dhabi fqinj, udhëtarët e pavaksinuar duhet të shkojnë në një karantinë 10-ditore pas mbërritjes, ku do të testohen çdo ditë deri në skadimin e karantinës.

 

Meksika

Gjatë pandemisë, Meksika ishte vendi që kishte rregullat “më të relaksuara” të udhëtimit gjatë gjithë kohës. Për të shkuar në Meksikë, duhet të plotësoni një formular të deklaratës shëndetësore dhe të skanoni kodin QR që krijohet pas mbërritjes në vend.

Aktualisht nuk ka asnjë kërkesë për një test negativ PCR dhe nuk kërkohet karantinë pas mbërritjes. Ajo që është e mundur që doganierët do t’ju kërkojnë është dëshmia e rezervimit të akomodimit, siç është rasti me Kroacinë. Ose do t’ju duhet të jepni informacionin e kontaktit ndërsa jeni në vend.

 

Republika Domenikane

Ky vend i Karaibeve lejon hyrjen e vizitorëve të pavaksinuar që kanë një test negativ PCR të bërë brenda 72 orëve para udhëtimit. Fëmijët nën moshën 7 vjeç përjashtohen nga kjo kërkesë.

Përpara se të udhëtoni, duhet të plotësoni gjithashtu një deklaratë shëndetësore për Betimin e Shëndetit të Udhëtarit Covid.

 

Egjipti

Egjipti pranon një test PCR negativ, jo më të vjetër se 72 orë, si alternativë ndaj vaksinimit, ndërsa për fëmijët nën 6 vjeç këto rregulla nuk vlejnë, pra nuk kanë nevojë për ndonjë konfirmim.

Nëse nuk jeni vaksinuar, nuk keni pasur virusin dhe nuk keni një test PCR, mund ta bëni në Egjipt, pas mbërritjes në aeroport (30 USD), por duhet të izoloheni në hotel derisa të merrni një rezultat negativ. rezultat, i cili zgjat mesatarisht 12 deri në 24 orë. Ky opsion nuk është më i miri pasi rrezikoni të futeni në karantinë nëse testi juaj është pozitiv.

 

Kosta Rika

Turistët e pavaksinuar nga Kosta Rika, të moshës 18 vjeç e lart, mund të hyjnë pa një test Covid ose karantinë, por duhet të blejnë një polic sigurimi për Covid-19 që plotëson kërkesat e vendit.

Politika duhet të jetë e vlefshme gjatë gjithë periudhës së qëndrimit në vend, me përjashtim të pasagjerëve në tranzit, periudha minimale e vlefshmërisë së të cilëve është pesë ditë dhe që mbulon kostot minimale mjekësore të shkaktuara nga koronavirusi dhe kostot e karantinës./FrontOnline/

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-