Opoja.net

Komuna e Prizrenit nuk ka zgjidhje për problemin e deponisë në Zhur

Komuna e Prizrenit nuk ka zgjidhje për problemin e deponisë në Zhur

Komuna e Prizrenit nuk ka zgjidhje për të parandaluar hudhjen e mbeturinave organike në deponinë e Zhurit, e cila është e destinuar për mbeturina të ngurta. Aromat e pakëndshme, frika nga ndonjë epidemi e mundshme nga mbeturinat organike që hudhen në deponinë e Zhurit do të vijojnë të jenë të pranishme edhe këtë vit.

Komuna e Prizrenit nuk është në gjendje të parandalojë hudhjen e eshtrave të kafshëve nga thertoret dhe individë të ndryshëm, në lokacionin që është caktuar si vend për hudhjen e mbeturinave të ngurta. Një gjë të tillë e pranon drejtori komunal për Shërbime Publike në Prizren, Sulltan Badalli, i cili thotë se në bazë të informacioneve që posedon ai, është duke u punuar në ndërtimin e një fabrike në nivel vendi për riciklimin e eshtrave të kafshëve , e cila sipas tij është e vetmja zgjidhje për trajtimin e këtij problemi, theksoi ai.

E cila është gjendja reale në deponinë e Zhurit që ndodhet në aksin rrugor Prizren – Dragash, ku kundërmimi i mbeturinave organike është i padurueshëm , rrëfen plaku Zaim Berisha, i cili lëviz dy herë në ditë në këtë rrugë. Ndryshe, shumë banorë të Dragashit dhe Zhurit kanë kërkuar që kjo deponi të mbyllet, sepse nuk është vend adekuat për hudhjen e eshtrave dhe kafshëve të ngordhura, dhe se destinacioni I saj është grumbullimi i mbeturinave të ngurta.

Në Prizren është edhe një fenomen tjetër shqetësues, pasi që mbeturinat e ngurta nga ndërmarrje dhe individë të ndryshëm hudhen në Lumbardh ose përgjatë rrugëve që shpiejnë drejt vendbanimeve rurale.

Në Dragash, Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) ndihmon familjet në nevojë!

Opoja.net

Disa fshatra të Dragashit nesër mbesin pa rrymë

Opoja.net

Ambasadori i Bullgarisë, Hristo Gudjev viziton Komunën e Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net