Kurbani më i lirë!?

Opoja.net Opoja.net Artikuj

Vëllezër dhe motra!

Kur ne japim sadakë, atë ia japim Allahut të Plotfuqishëm, andaj mos ta japim dhuratën më të lirë që mund ta gjejmë, vetëm pse është e lirë.

Nëse krejt çka ne mund ta përballojmë është ajo më e lira, atëherë edhe Allahu i Plotfuqishëm, do të na shpërblejë në proporcion me të, sepse Allahu i Plotfuqishëm është i drejtë, bujar dhe gjykon sipas mundësive tona.

Mirëpo, nëse ne shpenzojmë me qindra për këpucë, me qindra për ushqime (dreka-daraka), me qindra për valixhe, çanta dhe gjëra tjera të modës, me mijëra për automobila, për varka dhe për pushime, sepse Allahu i Plotfuqishëm na ka begatuar me pasuri të madhe, atëherë le ta kërkojmë më të mirën edhe kur është fjala për sadakën, dhele të ndajmë edhe më tepër, jo vetëm minimumin e thjeshtë.

Le t’i ndihmojmë të varfrit, sikur ne të jemi në situatën e tyre!

Kjo do të na çojë tek begatitë dhe rritja e pasurisë sonë.

Ebu Hurejre (r.a.), transmeton se Pejgamberi (savs) ka thënë: „Kush ndanë një sadakë nga fitimi hallall -sepse Allahu e pranon vetëm hallallin – sa një gjysmë hurme, Allahu do ta pranojë atë me të djathtën e Tij dhe do t’ia rritë pronarit të saj, sikur që ndonjëri prej jush që e rrit mëzin, derisa të bëhet sa një kodër.“ (Muttefekun alejhi)

Përkthim: Miftar Ajdini

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-