Opoja.net

LDK-ja shpreh shqetësimin për largimin e nxënësve nga Dragashi !

Forumi i Rinisë së Lidhjes Demokratike të Kosovës në Dragash, ka ndërmarrë një aktivitet social, përmes së cilit ka bërë evidentimin e nxënësve, të cilët po e anashkalojnë gjimnazin e Dragashit, për t’u shkolluar në Prizren.

“Qëllimi kryesor i këtij aktiviteti është nxjerrja e statistikave të numrit të nxënësve, nga të gjitha fshatrat shqiptare të komunës së Dragashit, të cilët po i vijojnë mësimet në Prizren, si dhe identifikimi i arsyeve, se përse familjet i dërgojnë fëmijët e tyre në distancë më të largët dhe, njëkohësisht, edhe me kosto më të lartë. Nga ky evidentim, ka rezultuar se 253 nxënës po e vijojnë mësimet në Prizren. Këto statistika të shoqëruara me detaje për secilin fshat, ia kemi dorëzuar Komisionit të LDK-së për Arsim në Dragash, me qëllim analizimin e tyre dhe më pas hartimin e një plani konkret për parandalimin e këtij fenomeni”, tha Vetim Ramadani, Kryetari i FR LDK-së në Dragash.

 

546

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net