Opoja.net

Mblidhet Shtabi Emergjent në Dragash, vendoset për masa shtesë për infeksionin COVID-19

Opoja
Mblidhet Shtabi Emergjent në Dragash, vendoset për masa shtesë për infeksionin COVID-19

Sot është mbajtur mbledhja e tretë e Shtabit Emergjent i kryesuar nga Kryetari i Komunës së Dragashit , Shaban Shabani , në të cilën u vendos për marrjen e masave dhe parapërgatitjet shtesë për parandalimin e infeksionit COVID-19

Paraditen e sotme, Kryetari i Komunës së Dragashit , Shaban Shabani ka mbajtur mbledhjen urgjente me anëtarët e shtabit emergjent me ç’rast pika kryesore e diskutimit ishte situata aktuale, përcaktimi i lokacionit për karantinim dhe propozim për shfrytëzim të pozicioneve buxhetore për përballjen e pandemisë COVID-19.

Sa i përket situatës aktuale anëtarët e Shtabit Emergjent referuan në përmbushjen e obligimeve të deritanishme lidhur me marrjen e masave që lidhen me parandalim të përhapjes së COVID-19. Në theks të veçantë u kërkua që të përcillet situata me kujdes të shtuar dhe vazhdimin e kontrolleve mjekësore të të gjithë atyre që referohen si raste me simptoma nga ana e dy ekipeve mobile që aktualisht janë në terren, krahas kontrolleve të rregullta në QKMF. Gjithashtu angazhimi i inspektoratit dhe policisë mbetet permanent gjatë gjithë kohës.

Në takim u diskutua edhe për situatën aktuale që lidhet me furnizimin me artikuj bazë dhe përgatitjen e planit për furnizim varësisht prej rrethanave të reja që mund të krijohen.

Kërkesë e veçantë e Shtabit ishte respektimi në tërësi i vendimeve nga niveli qendror dhe lokal me theks të veçantë qëndrimi në shtëpi si masa kryesore për evitimin e përhapjes së COVID-19.

Loading...

Mos i humb

Vdekje e dyshimtë në Zliptok të Dragashit

Opoja.net

Ministria e Zhvillimit Rajonal nënshkroi Marrëveshjen e Mirëkuptimit me komunën përfituese të Dragashit në kuadër të Programit për Zhvillim Rajonal PZHR 2020

Opoja.net

Ujërat e zeza vërshojnë fshatin Kapre – Banorët kërkojnë zgjidhje!

Opoja.net

Kërkohet i riu nga Dibra – Dyshohet se është parë në Dragash!

Opoja.net

Komunat do të dalin të dëmtuara nga pandemia

Opoja.net

Persona të paidentifikuar sulmojnë fizikisht imamin e xhamisë në Buzez të Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net