Opoja.net

Më shumë se asnjëherë më parë po lindin binjakë në botë

Më shumë binjakë se kurrë po lindin tash, e bota mund të ketë arritur kulmin e lindshmërisë së binjakëve, thonë studiuesit.

Rreth 1.6 milionë foshnje po lindin çdo vit në botë, ku një në çdo 42 lindje janë binjakë.

Vonesa në lindjen e fëmijëve dhe teknikat mjekësore që përdoren për shtatzëni, janë përcjellë me rritje të lindjeve të binjakëve që nga 1980.

Studiuesit e revistës Human Reproduction kanë mbledhur informata nga 165 shtete nga 2010 deri 2015 dhe i ka krahasuar me ato të 1980 deri 1985.

Numri i lindjeve të binjakëve është rritur në Evropë dhe Amerikën Veriore, kurse në Afrikë gjithnjë ka qenë e lartë gjë që ka ndikuar edhe në shtimin e popullsisë. /Gazeta Sinjali/

Gishtat e ënjtur, shenjë e këtyre problemeve shëndetësore

Merlinda Guraj

Përfitimet dhe vetitë që i sjellin bishtat e qershive shëndetit tonë

Merlinda Guraj

Vlerat e sheqerit në gjak që konsiderohen normale, prej fëmijëve e deri te të moshuarit

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Send this to a friend