Opoja.net

Në Dragash mbi 120 punonjës të arsimit marrin pension shtesë për punën gjatë viteve ’90

Opoja Uncategorized
Në Dragash mbi 120 punonjës të arsimit marrin pension shtesë për punën gjatë viteve ’90

Vitin e kaluar në Kuvendin e Kosovës është miratuar ligji për kompensim shtesë të punonjësve të arsimit në pension, të cilët dhanë kontributin e tyre gjatë viteve 1990/1991 deri më 1998/1999.

Sipas të dhënave nga Agjencioni i Statistikave i Kosovës, numri i përfituesve nga kjo skemë pensionale në komunën e Dragashit, gjatë nëntë muajve të fundit të vitit 2020, nga janari deri në shtator, ka variuar nga 123 deri në 129.

Shuma e të hollave me të cilat kompensohen punonjësit e arsimit të viteve ’90, është e përcaktuar në ligjin për komensim me përqindje, në bazë të numrit të viteve të shërbimit (shih foton e mëposhtme)./Opoja.net/

Nga e enjtja pritet mot më i butë, temperaturat do të shënojnë ngritje deri në 11°C

Opoja.net

Lista prej 278 fermerëve perfitues të subvencioneve nga komuna e Dragashit

Opoja.net

Dëshmitë ndaj ish-drejtorit të Financave në Komunën e Dragashit, si dhe dy zyrtarëve komunal

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net