Opoja.net

Në moshën 93 vjeçare ka ndërruar jetë njëri nga xhematlinjtë më të moshuar të Bresanës – haxhi Bajrami

Në moshën 93 vjeçare ka ndërruar jetë njëri nga xhematlinjtë më të moshuar të Bresanës – haxhi Bajrami

Bajram (Sejdi) Abdurrahmani
24.01.1925 – 10.02.2018

Pas një sëmundjeje, në moshën 93 vjeçare ka ndërruar jetë njëri nga xhematlinjtë më të moshuar të Bresanës – haxhi Bajrami. Namazi i xhenazes falet sot,11.02.2018, pas namazit të drekës në xhaminë e re të Bresanës, si dhe do të varroset në vendlindjen e tij – në Bresanë.

Ishte punëtor i zellshëm, dhe gjatë jetës së tij arriti të merret me disa veprimtari: bujqësi, blegëtori, si dhe prodhimtari të rrobave… Jo vetëm kaq, haxhi Bajrami u bë i njohur me përgatitjen e gjellërave me shije të veçantë që i përgatiste për ceremoni të ndryshme nëpër familje të Opojës, aroma e të cilave ndjehej nga largë. Do të na bjer malli për jemeket e tij të shijshme; për qeshkekun dhe hallvën unikate që i gatuante me duart e tij të bekuara.

Allahu e mëshiroftë haxhi Bajramin dhe e shpërbleftë me xhenetin Firdeus. (Amin).

Shkruar nga hoxha Kasam Muhameti, përcjellë Opoja.net.

Në Dragash, Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) ndihmon familjet në nevojë!

Opoja.net

Disa fshatra të Dragashit nesër mbesin pa rrymë

Opoja.net

Ambasadori i Bullgarisë, Hristo Gudjev viziton Komunën e Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net