Opoja.net

Normalizohen tregjet e kafshëve

Funksionimi i tregjeve të kafshëve në Kosovë, është normalizuar, pasi është bërë monitorimin i kryerjes se vaksinimit, dhe vlerësimi i situatës së zhvillimit të sëmundjes Gungore të legurës tek kafshët e llojit të gjedhit.

Zyrtari për Informim, në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë, Lamir Thaçi, ka thënë për RTKlive, së është vlerësuar se ka rënë numri i rasteve të ngordhjes së kafshëve në minimum dhe vaksina ka dhënë efektin e vet duke bërë që mos të ketë asnjë rast të rij të prekjes nga kjo sëmundje.

“Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka dhënë lejen për hapjen dhe funksionimi e tregjeve. Me qëllim që sa më shpejtë të u jepet mundësia fermerëve për qarkullim dhe tregtim të kafshëve të tyre, ku disa nga ta i kanë si burim të vetëm të ardhurash. Në momentin e parë që është janë krijuar kushtet menjëherë është lejuar hapja e tyre”, tha Thaçi.

​Kultivuesit e deleve dhe dhive kërkojnë rritje të subvencioneve, ndryshe paralajmërojnë protesta

Opoja.net

Siberia regjistron temperatura alarmante prej 48 gradë Celsius

Merlinda Guraj

Masat e nxehta ajrore nga Afrika rëndojnë cilësinë e ajrit në Kosovë

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Send this to a friend