Opoja.net

Përfaqësues të Vraniqit padisin kryetarin dhe Kuvendin e Dragashit

Lajme Opoja
Përfaqësues të Vraniqit padisin kryetarin dhe Kuvendin e Dragashit

Përfaqësues të fshatit Vraniq (Vranishte) kanë bërë padi kundër kryetarit dhe Kuvendit të Komunës së Dragashit në Gjykatën Themelore të Prishtinës, në Departamentin e çështjeve administrative, lidhur me një vendim të organit më të lartë komunal, të miratuar në gusht të vitit 2012.

Vendimi në fjalë, që është i publikuar në ueb faqen e Komunës së Dragashit, ka të bëjë me “shpalljen e interesit të përgjithshëm – për ndërtimin e tubacioneve të ujërave në një gjerësi prej 4 metrave nga vepra e marrjes e deri te hidrocentralet dhe për disa hidrocentrale që kërkojnë dalje në rrugë, mbi ngastrat kadastrale Brod, Dikancë, Baçkë, Mlikë, Kukalane, Vraniq, Krushevë, Restelicë dhe Glloboçicë, si edhe largpërçuesit nga çdo hidrocentral, deri në rrjetin kryesor në Dragash”.

Komuniteti i Vraniqit përmes rrjeteve sociale ka njoftuar se gjatë kësaj jave është dorëzuar padia në Gjykatën në Prishtinë. “Kënaqësia e banorëve të fshatit Vranishte, por edhe tërë komunitetit goran është e madhe për arsye se lufta për një Gorë të pastër ekologjike ka kaluar në rrafshin e drejtësisë”, shkruan në postimin e tyre, teksa është publikuar edhe fotografia e padisë së protokolluar në gjyqësor.

Gjithashtu në emër të këshillit të fshatit i është shprehur mirënjohja deputetes së Kuvendit të Kosovës, Duda Balje, për mbështetjen në aspektin ligjor, teknik dhe logjistik.

Betohet Joe Biden, zgjidhet presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara

Merlinda Guraj

“Avullimi” i 2.1 milionë eurove nga Thesari i Shtetit, gjykata ia vazhdon edhe për dy muaj paraburgimin Labinot Grudës

Merlinda Guraj

Thaçi, Veseli, Selimi, Krasniqi dhe të tjerët aplikojnë për tu regjistruar si votues jashtë Kosovës për zgjedhjet e 14 shkurtit

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net