Opoja.net

Poçaria, mes të kaluarës dhe së ardhmes

Prodhimi i enëve të baltës është një traditë shekullore, e arritur deri në ditët tona.

Në Shqipëri, poçaritë janë të rralla, por Bashkim Plaku nga Farka e ka mbajtur gjallë këtë zanat. Punishtja e tij nuk ka ndalur punimet që prej ditës së parë kur është ndërtuar, para rreth 45 viteve.

Si profesion, thotë Plaku, është në zhdukje, sepse të rinjtë nuk tregojnë interes.

Mjeshtri i baltës rrëfen për Albanian Post rrugëtimin e tij dhe zbulon dëshirën që këtë profesion t’ia trashëgojë edhe të birit.

Qeveria e Kosovës miraton heqjen e lejeqëndrimit të përkohshëm me Shqipërinë

Opoja.net

Mbërrijnë rreth 12 mijë vaksina Pfizer në Shqipëri

Opoja.net

Shqipëria voton sot

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net