Punëdhënësit në Prizren po ofrojnë paga të larta në përpjekje për të “rrëmbyer” punëtorët e nevojshëm

Opoja.net Opoja.net Ekonomi

Punëdhënësit në Prizren po ofrojnë paga dhe kushte të mira të punës në përpjekje për të tërhequr punëtorët e nevojshëm për të plotësuar boshllëkun e mungesës së punëtorëve në vend. Kjo është një situatë e ndjeshme në disa sektorë të biznesit në vend, ku kërkesa për punëtorë ka rënë në vazhdim dhe po ndikon në zhvillimin e tyre.

Për të rritur mundësitë e sigurimit të punësimit të punëtorëve të cilët kanë emigruar nga vendi dhe për të ndërmarrë veprime që tërheqin më shumë punëtorë lokalë, punëdhënësit po ofrojnë paga dhe kushte të punës tërheqëse. Në disa raste, kjo përfshin paga më të larta, marrëveshje të rregullta të punës dhe planifikim të karrierës.

Përveç kësaj, në disa sektorë të biznesit, si ai i teknologjisë dhe informacionit, punëdhënësit po ofrojnë edhe benefite të tjera, siç janë fleksibiliteti në orarin e punës dhe puna nga shtëpia. Këto të dhëna janë bërë të ditura nga burime të ndryshme nga sektori i biznesit në vend, të cilët theksojnë se ofertat e tyre janë në rritje për të tërhequr punëtorët e nevojshëm.

Megjithatë, edhe me këto oferta tërheqëse të punës, shumë biznese në Kosovë vazhdojnë të kenë vështirësi në të gjetur punëtorët e duhur për të plotësuar boshllëkun e mungesës së punëtorëve. Kjo është një sfidë e rëndë për bizneset në vend dhe do të kërkojë një angazhim të fortë nga ana e tyre për të adresuar këtë problem.

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
Fjalë kyqe:
- Reklama-
- Reklama-
Merr lajmet me njoftim OK Jo faleminderit