Sulmuesi i katalunasve e shënoi golin e katërt që ishte rikrijim i një goli të Maradonas për Newell’s Old Boys dhe hoqi fanellën e Barcës për të ekspozuar fanellën e ish-klubit të tij dhe të ikonës që mbante numrin 10 legjendar.

(Foto: Twitter/Newell’s Old Boys)

Dhe në bazë të Kodit Disiplinor të RFEF, klubi duhet të paguajë gjobë prej 3.000 eurosh për këtë veprim, ndërsa Messi do të marrë një paralajmërim.


Neni 91 i Kodit Disiplinor të RFEF thotë: Lojtari, i cili pasi të ketë shënuar gol apo çfarëdo arsye tjetër, ngre fanellën dhe shfaq çfarëdo lloj reklame, slogan, mesazh akronim, anagram ose vizatim, cilado qoftë përmbajtja ose qëllimi i veprimit, do të ndëshkohet si autor i një shkeljeje të rëndë, me një gjobë prej 3.000 eurosh dhe një paralajmërim”.


Padyshim se Messi është i gatshëm që me shumë dëshirë ta paguajë vet këtë gjobë.