Opoja.net

Shënohet Dita botërore e poezisë

Me rastin e shënimit të Ditës Botërore të Poezisë, studentët e Degës së Letërsisë Shqipe të Fakultetit të Filologjisë në bashkëpunim me mësimdhënësit e tyre, organizojnë aktivitetin kulturor ‘Mesdita poetike’.

Ky aktivitet do t’i kushtohet poetit, studiuesit dhe profesorit Basri Çapriqi, i cili vdiq në muajin janar.

Me këtë rast, duke e nderuar jetën dhe veprën e poetit, do të lexohen pjesë nga krijimtaria e tij letrare, si dhe poezi përkushtimi për të. Gjithashtu, studentët do t’i lexojnë krijimet e tyre.

Aktiviteti do të mbahet në amfiteatrin e vogël të Fakultetit të Filologjisë, në ora 12:00.

Dita botërore e poezisë shënohet më 21 mars që nga viti 1999, vendosur kjo nga UNESCO.

Filmi për gjenocidin në Srebrenicë nominohet për Oscar

Opoja.net

Sot 7 marsi, festohet dita e mësuesit

Opoja.net

Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net