Si të organizoni siç duhet desktopin tuaj

Opoja.net Opoja.net Teknologji

Desktopi  mund të jetë shumë i lehtë, por edhe mjaft i komplikuar, duke vështirësuar punën tonë.

Shihni se çfarë mund të bëni për një desktop të rregullt, në mënyrë që të gjeni shpejt të gjitha skedarët që kërkoni dhe sigurisht, që të mbetet shumë funksional dhe i organizuar.

Fshihi të gjitha ikonat

Nëse nuk e përdorni desktopin shumë, por programet që ju “ekzekutoni” lënë shenja në të, ju mund të fshehni të gjitha ikonat që të keni një desktop të pastër.

Rendit ikonat

Në rast se nuk doni të shkoni te opsioni “desktop” çdo herë për të gjetur atë që kërkoni, por dëshironi ta keni përpara vetes sa herë që hapni kompjuterin tuaj, organizoni desktopin tuaj në përputhje me “emrin” të secilës skedar që renditet alfabetikisht ose sipas “datës së modifikimit” duke renditur në mënyrë kronologjike. Kjo e bën më të lehtë procesin e gjetjes së skedarit që po kërkoni kur desktopi juaj është relativisht i rrëmujshëm.

Organizoni skedarët dhe programet në dosje

Merrni parasysh përdorimin e dosjeve për të mbajtur të organizuar desktopin tuaj. Për shembull, mund të keni dosje të ndara për fotot ose dokumentet tuaja, ose të mbani dosje që lidhen me një projekt specifik në të njëjtën kohë.

Përdorni desktopin si një hapësirë ​​pune të përkohshme

Desktop shpesh funksionon si një hapësirë ​​pune, duke siguruar një vend të përshtatshëm për të ruajtur skedarët për të cilët jeni duke punuar aktualisht. Ruaj gjithçka që ju nevojitet ndërsa punoni dhe sa më shpejt që të mbaroni punën tuaj, transferoni skedarët në dosjet përkatëse si dokumente, fotografi, etj. Si një organizatë e veçantë, brenda secilës dosje mund të krijoni dosje përkatëse me projektin përkatës.

Me fjalë të tjera, trajtojeni kompjuterin tuaj ashtu si do të ishit sikur po punonit në një kompjuter fizik desktop, duke vendosur gjërat e nevojshme për punën tuaj dhe duke e pastruar atë më vonë sa herë që keni mbaruar me të.

Vendosni programet në menunë startuese dhe taskbar

Shumë nga programet që përdorni kanë dokumentat e tyre në desktop kur i instaloni, gjë që e bën desktopin tuaj gjithnjë e më të plotë me kalimin e kohës. Pra, për më shumë desktop falas, vendosni dokumentat e programeve që përdorni në “taskbar” ose në menunë “start”.

Desktopi  mund të jetë shumë i lehtë, por edhe mjaft i komplikuar, duke vështirësuar punën tonë.

Shihni se çfarë mund të bëni për një desktop të rregullt, në mënyrë që të gjeni shpejt të gjitha skedarët që kërkoni dhe sigurisht, që të mbetet shumë funksional dhe i organizuar.

Fshihi të gjitha ikonat

Nëse nuk e përdorni desktopin shumë, por programet që ju “ekzekutoni” lënë shenja në të, ju mund të fshehni të gjitha ikonat që të keni një desktop të pastër.

Rendit ikonat

Në rast se nuk doni të shkoni te opsioni “desktop” çdo herë për të gjetur atë që kërkoni, por dëshironi ta keni përpara vetes sa herë që hapni kompjuterin tuaj, organizoni desktopin tuaj në përputhje me “emrin” të secilës skedar që renditet alfabetikisht ose sipas “datës së modifikimit” duke renditur në mënyrë kronologjike. Kjo e bën më të lehtë procesin e gjetjes së skedarit që po kërkoni kur desktopi juaj është relativisht i rrëmujshëm.

Organizoni skedarët dhe programet në dosje

Merrni parasysh përdorimin e dosjeve për të mbajtur të organizuar desktopin tuaj. Për shembull, mund të keni dosje të ndara për fotot ose dokumentet tuaja, ose të mbani dosje që lidhen me një projekt specifik në të njëjtën kohë.

Përdorni desktopin si një hapësirë ​​pune të përkohshme

Desktop shpesh funksionon si një hapësirë ​​pune, duke siguruar një vend të përshtatshëm për të ruajtur skedarët për të cilët jeni duke punuar aktualisht. Ruaj gjithçka që ju nevojitet ndërsa punoni dhe sa më shpejt që të mbaroni punën tuaj, transferoni skedarët në dosjet përkatëse si dokumente, fotografi, etj. Si një organizatë e veçantë, brenda secilës dosje mund të krijoni dosje përkatëse me projektin përkatës.

Me fjalë të tjera, trajtojeni kompjuterin tuaj ashtu si do të ishit sikur po punonit në një kompjuter fizik desktop, duke vendosur gjërat e nevojshme për punën tuaj dhe duke e pastruar atë më vonë sa herë që keni mbaruar me të.

Vendosni programet në menunë startuese dhe taskbar

Shumë nga programet që përdorni kanë dokumentat e tyre në desktop kur i instaloni, gjë që e bën desktopin tuaj gjithnjë e më të plotë me kalimin e kohës. Pra, për më shumë desktop falas, vendosni dokumentat e programeve që përdorni në “taskbar” ose në menunë “start”./abcnews.al

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-