Opoja.net

Sot u hap Xhamia e re ne Pllajnik (Foto)

Pllajnik, 25 qeshor – Sot më ketë ditë u bo hapja e gjamisë së re ne fshatin Pllajnikë të Opojës. Kishte te ftuar edhe nga Keshilli i Bashkesisë Islame.

Ne prani te Kryetarit te Bashksis Islame te Kosoves Naim Ternava sot u hap Xhamia e re ne Fshatin Pllajnik ku morren pjes shum qytetar Imam donator dhe te tjer te cilet madheshtuan hapjen e Xhamis se re ne kete tubim foli edhe Kryetari i BIK-ut Naim Ternava i cili e vlersoi lart perkushtimin e banorve te ketij Fshati per te pasur nje Xhami te re.

Pasi punuan disa muaj resht puntor e fshatar te ketij fshati, për të ndertuar nje gjami të re pasi gjami qe kishin ishte vjeteruar pak si shumë. U mbllodhen një donacion i mjaftushem për të arrdhur deri ne fund të kesaj pune. Ku edhe i gjithë fshati dha diqka, e sidomos mergimtar të shumtë.

Gjatë ditës së sotme në hapjen e gjamisë morren pjes edhe KBI-ja. Kryjeimami i Keshillit të Bashkësisë Islame Naim Ternava, i cili mbajti edhe një fjalim në ketë ditë të madhe. Fshati tani më do të ketë një gjami e cila do te jetë më e pershtatshme dhe mund ti kryjen obligimet fetare sa me mirë.

Në prag të keti muaj te bekuar të Ramazanit tani fshatar do te jenë me te lumturë gjatë namazit, e sidomos gjatë namazit te taravive, Allahu i shperblevft të gjithë që benë në ketë synim./Opoja.Net/

 

Biografia e Heroit të Kosovës Ilmi Bahtjari-Oçalani

Opoja.net

Kryetari Shabani uron besimtarët myslimanë festën e Fitër Bajramit

Opoja.net

Të gjithë besimtarëve muslimanë urime Fitër Bajrami nga Portali Opoja.net

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net