FSK, Policia dhe Zjarrfiksit në përkrahje të aksionit ” Ta pastrojmë Kosovën” (FOTO)

Opoja.net Opoja.net Lajme Opoja

Inciativa e organizatës Qëndra për Integrim dhe Zhvillim në Dragash “Ta pastrojmë Dragashin” me moton “Ambienti ynë i pastër, shëndeti ynë i plotë..!, ka disa ditë që ka filluar aktivitetin e pastrimit të lumenjeve dhe rrugëve në Komunën e Dragashit. Një javë më parë është pastruar lumi kryesor i fshatit Blaç që rrjedh në drejtim të Dragashit dhe sot me datë 14 maj 2014 kur në gjithë Kosovën organizohet dita ‘Ta Pastrojmë Kosovën’, OJQ CIDD është përkujdesur që të organizoj aksionin ‘Ta Pastrojmë Dragashin’, dhe gjatë ditës së sotme ka përfunduar pastrimin e rrugës kryesore nga fshati Brezne gjërë në qytezën e Dragashit, prej rreth 7 kilometrash dhe gjithashtu është përkujdesur që ta pastroj vet qytezën e Dragashit. Sipas organizatorve të Iniciatives, këti aksioni i janë bashkëngjitur dhjetra vullnetarë, ndër ta dy klasë me nxënës të shkollës së mesme të ulët Ilmi Bahtijari në Blaç, anëtarë të shoqërisë civile, përfaqësues të institucioneve në nivel lokal, FSK-ja, njësia e Zjarrfikseve në Dragash, Policia e Kosovës etj. Një kontribut të jashtëzakonshëm në suksesin e këtij aksioni kanë dhenë Forcat e Sigurisë së Kosovës (FSK) me makineri dhe personel e që i janë bashkuar iniciativës sonë në pastrimin e rrugeve që në oret e para të mengjesit. Për sigurinë në Komunikacin janë kujdesur njesitë e Policisë së Kosovës të cilët i falenderojmë dhe për të cilët shprehim një falenderim të veçantë. Përgjegjësi për organizimin e këtij aksioni Z. Mahir Dauti nga OJQ CIDD, ka theksuar se organizimi i këtij aksioni është përkrahur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportëve, gjegjësisht Departamenti për Rini dhe Ndërmarrja Lokale AEG me pronar Shpetim Kamberin, dhe theksoi se simbolik e këtij aksioni ka qenë jo vetëm pastrimi i rrugëve por edhe vetëdijësimi i popullatës së komunës së Dragashit që të trajtojnë ambientin në menyrë sa më të ndershme dhe të jenë sa më miqësor më të, në menyrë që të ruajmë shendetin e plotë të rinisë sonë, ashtu siç është edhe simbolika e këtij aksioni “Ambienti ynë i pastër, shëndeti ynë i plotë”./Qendra për Integrim dhe Zhvillim në Dragash

 

2 per lajmet Per Lajmet 1 per lajmet

 

Derguar nga CiDD Dragash për Portalin Opoja.Net

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-