Tre mësime nga xhuzi i 28

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj
 • Allahu dëgjon dhe vëzhgon çdo preson. Allahu i
  kushton vëmendje secilit që i ankohet Atij. Shembulli më i mirë janë ajetet e para
  të  sures Muxhadele ku përmendet gruaja që
  iu ankua Allahut. Nuk ka problem që nuk mund ta paraqesim para Allahut. Ai dëgjon
  dhe ndihmon. Në anën tjetër janë krijesat të cilat i dëgjojnë problemet tona
  por mund të mos ndihmojnë.
 • Të lutemi  që
  asnjëherë mos ta harrojmë Allahun, po nëse ndodh kjo të lutemi mos të na harroj
  Ai neve siç thuhet në suren Hashr: “E mos u bëni si ata që e harruan
  Allahun, e Allahu bëri që ata ta harrojnë vetveten! Të tillët janë ata të
  prishurit.” (Hashr, 19).
 • Mos lejojmë që obligimet e përditshme, pasuria
  dhe  fëmijët  të na shmangin nga përmendja e  Allahut: “O ju që besuat, as pasuria
  juaj e as fëmijët tuaj të mos u shmangin prej adhurimit të Allahut, e kush bën
  ashtu të tillët janë mu ata të humburit.” (Munafikun9).

Preporod.com

Përktheu:  A. D. Islampress

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-