Urdhëro në të mirë dhe largohu të keqes

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

Njerëzve
më së shumti  dobi do t’u bëj urdhërimi në
të mirë dhe largimi nga e keqja. Nëse nuk mundemi me  këshilla të mira atëherë të mos përkrahim  asgjë që e dëmton moralin e përgjithshëm dhe
mirësinë e njerëzimit.

Dhe
largimi nga një shoqëri e cila nuk pranon kriteret e një shoqërie të mirë për
besimtarin do të thotë se shkon rrugës së Pejgamberit a.s

Kur
besimtarët nuk urdhërojnë  në të mirë dhe
nuk largohen nga e keqja, atëherë në mesin e tyre humb sinqeriteti, nderi dhe
turpi.

I
Dërguari i Allahut s.a.v.s thotë: “Kush nga ju sheh një te keqe-le ta
ndryshoje me dore, e nëse nuk mundet këtë ta beje-atëherë me gjuhen e tij, e
nëse nuk mundet këtë ta beje-atëherë me zemrën e tij, porse ky është imani me i
dobët.’

Disa thonë se fjalët me
dorën e tij i referohet udhëheqësve, me gojën e tij dijetarëve dhe me zemrën e
tij njerëzve të thjeshtë.

Disa mendojnë  se kjo i referohet secilit që mund të bëj
diçka për ta larguar të keqen.

I Dërguari i Allahut
s.a.v.s ka thënë: “Më të mirët janë ata që janë të dobishëm për njerëzit,
ndërsa më të këqijtë janë ata që i dëmtojnë njerëzit.

Allahu i Madhërishëm thotë:
“Ndihmohuni mes vete me të mira dhe në të
mbara, e mosni në mëkate e armiqësi.

Përshtati: A. D. Islampress

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-