Opoja.net

Xhamia në Bresanë me organizim për natën e Mevludit (Video)

Me 11 dhjetor 2016, myslimanët e gjithë botës përkujtojnë ditëlindjen e Profetit, Muhamedit a.s, edhe në Xhaminë e fshatit Bresanë të Sharrit u mbajt një organizim për natën e Mevludit. Programi i organizuar nga Hoxha, Xhevat Fetahu, dhe nxënësit e mektebit në Xhaminë e vjetër në fshatin Bresanë.

Tashmë është bërë traditë në fshatin Bresanë të organizohen programe të tilla thuajse për çdo datë të shënuar në Kalandarin Islamikë.

128
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Nxënësit e këtij mektebi janë nga fshati Bresanë dhe Kuklibeg, në nivele të ndryshme të mësimit, nga ky mekteb çdo vit përfundohen nga dy Hatme, njëra ku lexohet Kurani nga fillestarët pa texhvit, ndërsa tjetri lexim me texhvit. Deri më tani nga ky mekteb shumë të rinjë e kanë mësuar leximin e Kuranit dhe kanë rrëzuar Hatme.

Mësimin dhe leximin e Kuranit në xhaminë e vjetër në fshatin Bresanë, është në funksionim që prej rreth 70 viteve.

Kronika e përgaditur nga Rrahim Sylejmani dhe Elsan Shyqeriu:

Fëmijët tanë dhe namazi

Opoja.net

Goditet për vdekje 70-vjeçari në Dragash

Opoja.net

KF Opoja e nis mbarë sezonin e ri, fiton 4 me 1

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Kontribo
Raporto