A e kam gjynah nëse nuk e thërras vjehrrën “nënë”?

Islame
A e kam gjynah nëse nuk e thërras vjehrrën “nënë”?

Pyetje:
Selame alejkum! Desha të pyes se a kam gjynah nëse nuk e thërras vjehrrën
“nënë” me përpara e kam thirrur por tash më ndalon diçka. Zemra don por
goja nuk e thotë edhe ajo vjehrren e vet nuk e ka thirrur nënë. A mund të jetë
ky shkaku?

Përgjigje:
We alejkum selam!Nuk është obligim që nëna e burrit të thirret me “nënë”, andaj edhe nuk keni gjynah
nëse nuk e thirrni ashtu. Nëse më parë e keni thirrur në shenjë respekti ndaj saj dhe
ndaj burrit tuaj, nuk ka prish punë fare.

Allahu e di më së miri!

Muhamed Dërmaku

Erdoğan thirrje popullit: Mos blini asnjëherë mallra franceze

Linda Guraj

Si ta festojmë Lindjen e Bekuar të Profetit s.a.v.s.?

Linda Guraj

Pse lindja e Muhammedit a.s. është festë e madhe?

Linda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net