Opoja.net

A të dëgjohet hutbeja e xhumasë, apo të falet syneti ?

Islame
A të dëgjohet hutbeja e xhumasë, apo të falet syneti ?

Pyetja:

Kur imami i xhamisë fillon që ta mbajë hutben, personi i cili ka ardhur me vonesë, a duhet së pari ta falë sunnetin dhe pastaj ta dëgjoj hutben, apo të ulet dhe ta dëgjojë imamin?

Përgjigjja:

Kur personi hyn në xhami, ndërkohë që imami ka filluar me hutben e xhumasë, ai duhet të ulet dhe ta dëgjojë hutben. Sunnetet mund të falen edhe më vonë, pra pas farzit të xhumasë.

© Opoja.net

Pse muslimanët flasin shumë për ëndrrat?

Linda Guraj

A është private apo e përbashkët?

Linda Guraj

Duaja pas namazit dhe fërkimi i fytyrës pas lutjes

Linda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net