Opoja.net

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së mblidhet për pushtimin rus të Ukrainës

Delegatët qëndrojnë për një moment heshtjeje gjatë një sesioni urgjent të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, më 28 shkurt, në selinë e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork.

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara po mblidhet tani ndërsa pushtimi rus i Ukrainës vazhdon. Në fjalën e tij të hapjes, Presidenti i Asamblesë së Përgjithshme, Abdulla Shahid i Maldiveve, rinovoi thirrjen e tij për armëpushim të menjëhershëm, i pari që nga viti 1982.

Ai u bëri thirrje palëve që të përdorin mundësinë e “rrallë” të dialogut për të “de-përshkallëzuar në mënyrë kuptimplotë dhe të shpejtë” situatën.

710

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net