Banorët e fshatit Kosavë të shqetësuar për rrugët

Opoja.net Opoja.net Lajme Opoja

Në fshatin Kosavë vite më parë filloi plani për grumbullimin e ujërave të zeza, për ta realizuar këtë plan fshatit Kosavë ju prish rruga për të kaluar kanalizimi nëpër rrugë dhe që katër vite kjo rrugë ka mbetur e tillë banorët po kanë probleme të medha për të qarkulluar nëpër rrugë, e shqetësim tjetër i banorëve mbetet shkolla fillore e fshatit e cila ka mbetur pa rrugë, banorët mbesin shumë të shqetësuar e Komuna e Dragashit nuk duan të dinë për këto probleme, gjatë këtyre ditëve ata filluan hapjen e rrugës Kuk – Kosavë e cila i bashkon këto dy fshatra, dhe rrugën e fshatit e lenë në gjendje të tillë.

Që kur rruga e fshatit u bë e asfalltuar kjo rrugë ishte nderë më e mira për të qarkulluar, në zgjedhjet e fundit fshatit ju premtua grumbullimi i ujërave të zeza bashkë me fshatin Kuk, dhe pastaj rregullimi i rrugës, mirpo mbetën të parealizuara, duke i lenë keshtu banorët në halle të mëdha.

“Na prishën rrugën dhe nuk ka rregulluan, bile edhe kanalizimin nuk e përfunduan siq duhet, ka filluar të prishët. banorët janë të shqetësuar shumë” ka thënë Refki Kolloni, kryetar në fshatin Kosavë.

“Kam shkuar edhe te Kryetari i Komunës, Salim Jonuzi, i kam treguar për gjendjën e rrugës, mirpo asgjë nuk ka ndryshuar deri më tani” ka thënë Kolloni për Opoja.net.

Komuna e Dragashit nuk ka para për të rregulluar rrugën e fshatit e cila mbetët shqetësim i madhë për banorët e fshatit Kosavë, e në raportin 9 muaj të miratuar nga Komuna, del se 43 % e buxhetit e pa zhfrytezuar, e gjatë këtyre ditëve ka filluar hapja e rrugës Kuk – Kosavë e cila i bashkon këto dy fshata fshinjë, e këtë kërkesë sipas banorëve të fshatit Kosavë nuk e kan bërë në Komunë. Kryetari i Komunës, Salim Jonuzi po punon sipas planit të tij, dhe jo sipas kërkesave të banorëve dhe sipas hallit të tyre.

Fshati Kosavë nuk ka asambleist në Kuvendin Komunal të Dragashit, mungonë shumë interesimi për këtë fshat i cili ka mbetur i harruar nga Komuna.

Problemet më rrugë nuk mbaronë këtu, edhe Shkolla Fillore “Ulina” ka mbetur pa rrugë. Nxënësit e kësaj shkolle shumë hërë ju është ndaluar rruga duke e zënë me gurës pronari i tokës, Neshat Sofiu, i cili e kishte leshuar rrugën kur është rregulluar shkolla e re në këtë fshat.

Sipas, Neshat Sofiu-t, kur e ka lëshuar rrugën për shkollën e re ka pas një marrëveshje me shkollën, që kur të pensionohet kurilli i shkollës, ati ti jepet mundesia për tu bërë kurill i kësaj shkolle. E kështu nuk ndodhi prandaj rruga sot është në gjendje të tillë.

Edhe në këtë rast Komuna po punon sipas planit të vet, duke e lënë shkollën pa rrugë, po punson kë të don e po rregullon qka të don, por asnjëren siq duhet e si po kërkohet nga banorët e fshatit.

Për banorët e fshatit rrugët mbetën një shqetësim i madhë atyre ju duhet që qdo ditë të kenë veshtërsi në komunikacion, e nxënësit e shkollës me shqetësim se si të hyn e dalin nga shkolla.

Mbetët të shihët se Komuna a do të degjojë shqetësimin e banorëve apo do të hap ndonjë rrugë tjetër malore.


© Opoja.net. Të gjithë të drejtat e mbrojtura.

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-