Opoja.net

Do t’ ia këndoj një këngë Opojës !

Këndi Letrar
Do t’ ia këndoj një këngë Opojës !

Autor: Demir Krasniqi

Çka m’ thotë zemra –  m’ del prej gojës ,

Do t’ ia këndoj një këngë Opojës !

Për traditat  e këtij venit –

Vendlindjes s’ Ymer Prizrenit !

 

I këndoj trevës atdhetare –

Krenari n’ trojet shqiptare !

Me njerëz t’ urtë përparimtarë ,

T’ edukuar dhe  besimtarë !

 

Brez pas brezi opojalitë –

Bujarinë e kanë  traditë !

Përmbajnë vlera t’ kulturuar ,

Njerëz të urtë dhe  t’ edukuar !…

 

Kanë vlera patriotike –

Të pa shlyera historike !

Si dikur ashtu dhe sot –

Janë shpirtpastër porsi lot !

 

Opoja ka historinë ,

Traditën dhe trimërinë !

Ka në shpirt  besnikërinë ,

Në zemër e ka lirinë !…

 

Djepi i trimave opojarë –

Nuk ka rritë kurrë një tradhtarë !

Por , ka rritë shumë atdhetarë –

Faqebardhë t’ vërtetë shqiptarë !

 

Ndër krahinat tona kreshnike –

Opoja është e pastër etnike !

Është ndër trevat lakmitare –

Qind për qind popullsi shqiptare !

 

Tri shtylla të forta janë ,

Që  ka n’ shpirt çdo  opojanë –

Kultura, arsimi dhe besimi ,

Urtësia  dhe përparimi !…

 

Opojanët  me  urtësi –

Janë punëtor me plot qetësi !

Janë strateg e zanatli –

Krenar të jesh opojali !

© Opoja.net

Loading...

Mos i humb

Botohet një roman për periudhën e luftës së Kosovës

Opoja.net

Mësueset e para të gjuhës shqipe

Opoja.net

Lirim Hajredini sjell librin rreth “Historisë së Sahabeve” të përkthyer në Gjuhën Shqipe

Opoja.net

Rap artisti Andi nga Dragashi ka sjellur muzikën e tij të re “Thirrem n’telefon”

Opoja.net

Botohet nga Instituti Albanologjik i Prishtinës libri studimor “Proza eksperimentale – rasti i Pashkut nga studiuesja Dr.Manjola Brahaj Halili

Opoja.net

Bashkëpunëtori i Rugovës promovon librin “Kështjella e (Mos)Marrvëveshjes”

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net