Opoja.net

Dragashi përballet me mungesë të gjinekologut në QKMF

Opoja
Dragashi përballet me mungesë të gjinekologut në QKMF

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka organizuar debat me kandidatët për deputetë nga subjektet politike me temën “Qasja e subjekteve politike rreth çështjes së gjinekologut në nivel komunal”.

Adelina Hasani nga KDI ka thënë se shumë komuna të Kosovës ballafaqohen me mungesë të gjinekologut, transmeton KTV.

“Ka pas shumë raste që kanë përfunduar edhe me fatalitet kur disa gra janë detyruar të bëjnë lindje në rrugë për mungesë të gjinekologut në vendet ku jetojnë”, ka thënë Hasani.

Sipas saj, disa komuna te Kosovës si Kamenica, Kaçaniku dhe Dragashi nuk kanë fare gjinekolog në Qendrat e Mjekësisë Familjare.

Agim Çaka nga Nisma Social Demokrate ka thënë se QKMF-ja në Kaçanik e ka repartin e gjinekologjisë por, s’ka gjinekolog.

“Duke marrë që komuna ka rreth 33 mijë banorë dhe gratë që kanë probleme të kësaj natyre duhet të paraqiten gjithsesi në QKMF për shërbimet bazike. Në mungesë të gjinekologut në këtë komunë gratë janë të detyruara që të marrin rrugën drejt Spitalit Rajonal në Ferizaj”, ka thënë Çaka.

Sipas Arben Vitisë nga Lëvizja Vetëvendosje, mjekët gjinekologë në Kosovë janë të interesuar më se shumti që të punojnë në QKUK dhe në Spitalet Rajonale e jo në Qendra te Mjekësisë Familjare.

Ai ka thënë se duhet të organizohet debat publik, të caktohen kompetencat se çfarë shërbime mund të merren në nivel komunal dhe cilat në atë qendror.

Loading...

Mos i humb

Drejtori i Arsimit në Dragash Vloran Cenaj ka pritur sot në takim Igballe Potera – kryetare e Olimpiadës Speciale të Kosovës

Opoja.net

Kryetari Shabani, priti në takim z. Serdar Özaydın nga ambasada e Turqisë në Kosovë

Opoja.net

Kur do të ndërpritet mësimi paralel në shkollat e Gorës së Sharrit?

Opoja.net

Dhjetëra familje në Dragash janë mbështetur me pako ushqimore nga “Shoqëria e Bashkuar”

Opoja.net

Kampioni i tenderëve: Ish-kandidati i PDK-së fiton 21 tenderë në Dragash

Opoja.net

Aktivitetet për nder të 12 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, 17 Shkurtit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net