Opoja.net

Durimi i Jusufit alejhis-selam

Islame
Durimi i Jusufit alejhis-selam

Tregim rreth Jusufit alejhis-selam për ata që mendojnë se fati i tyre është “në pritje”.

Ekziston një thënie shumë e bukur e Jusufit alejhis-selam sa i përket çështjes së “pritjes”.

Ndërsa Jusufi alejhis-selam gjendej në burg, ishte person mjaftë i respektuar dhe i dashur, gjithashtu edhe nga ata me të cilët ndante qelinë…

Edhe pse ishte më i mirë se ata, ai qëndroi në burg më gjatë se ata…
Lirimi i tij “u prolongua”; i pari që doli nga burgu prej atyre me të cilët ndante qelinë u bë shërbëtor në pallatin mbretëror; ndërsa tjetri u ekzekutua. Kur në fund u lirua Jusufi alejhis-selam pas disa vitesh, u bë ministër, dhe u bashkua me familjen.

Pra, nëse ndonjëherë ju mendoni se shpresat dhe ëndrrat tuaja shtyhen vazhdimisht, dhe mendoni se të gjithë të tjerët ecin përpara, mos harroni shembullin e Jusufit alejhis-selam. Qëndroni besnik Allahut dhe vetvetes dhe mos harroni se Allahu gjithmonë do t’ua jap vetëm atë që është e mirë për ju, në kohën e nevojshme. Deri atëherë, kultivoni durimin tuaj. Përkujdesni atë që posedoni dhe jini të kënaqur me të.

Në të vërtetë Ai është El-Mukaddim, El-Muahhir; është Allahu Ai Që sjell çdo send në vendin e vet të duhur dhe Ai i Cili vonon ndonjë dënim ose ndëshkim..

Letër vëllazërore hoxhallarëve

Linda Guraj

Brengat dhe trishtimi na zbulojnë atë që lumturia dhe mirëqenia nuk munden

Linda Guraj

Bëni nënën tuaj të lumtur, do t’ju lumturoj Allahu

Linda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net