Ekipi i inxhinierëve të komunës së Dragashit ka zhvilluar vizita në disa vendpunishte të investimeve kapitale të këtij viti

Opoja.net Opoja.net Opoja

Në një vizitë të fundit, Vetim Ramadani dhe ekipi i inxhinierëve kanë inspektuar disa nga vendpunishtet e investimeve kapitale të këtij viti. Këto projekte kanë pasur një ndikim të rëndësishëm në përmirësimin e infrastrukturës së Komunës së Dragashit. Në vazhdim, do të përshkruaj disa prej këtyre projekteve në mënyrë më të detajuar, shkruan Opoja.net.

Salla e sporteve në fshatin Bresanë është një investim i rëndësishëm në sektorin e sportit dhe rekreacionit. Me një sipërfaqe prej 950 metër katror, ky objekt ofron një hapësirë të mjaftueshme për aktivitete të ndryshme sportive si basketboll, volejboll, futboll, etj. Përveç kësaj, salla është pajisur me pajisje moderne sportive dhe ka një ambient të përshtatshëm për shfrytëzimin e saj nga komuniteti lokal. Kjo investim ka nxitur interesimin dhe pjesëmarrjen në aktivitete sportive, duke krijuar një mjedis të shëndetshëm dhe pozitiv për rininë dhe të gjithë komunitetin.

Stadiumi i qytetit në Dragash është një tjetër projekt i rëndësishëm i investimeve kapitale. Një ndërshkrim dhe drenazh i mirë i këtij stadiumi ka lejuar organizimin e ngjarjeve sportive dhe kulturore të mëdha në këtë qytet. Me këtë investim, stadiumi është përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme dhe tani mund të pranojë një numër më të madh të tifozëve dhe të organizojë ndeshje të rëndësishme sportive. Ky projekt ka rritur frymëzimin dhe entuziazmin e komunitetit lokal në lidhje me sportin dhe ka krijuar një platformë të re për zhvillimin e talenteve sportive të reja.

Muri mbrojtës në rrugën unazore të qytezës është një projekt që synon të përmirësojë sigurinë dhe infrastrukturën e rrugës në këtë zonë. Rruga unazore është një prej rrugëve kryesore që do të aktivizohet me ardhjen e mërgatës dhe rritjen e fluksit të veturave. Kjo mure mbrojtës do të sigurojë mbrojtje nga rrëshqitja e tokës dhe do të përmirësojë qarkullimin e automjeteve në këtë zonë. Ky investim ka një ndikim të rëndësishëm në përmirësimin e sigurisë rrugore dhe përmirësimin e infrastrukturës në qytetin tonë.

Asfaltimi i rrugës Restelicë-Strezimir është një projekt me rëndësi strategjike, pasi ky segment rrugor përfundimishtë do të lidhë Kosovën me Maqedoninë e Veriut. Ky investim përfshin asfaltimin e një segmenti të fundit të kësaj rruge me një gjatësi prej 1340 metra. Pas përfundimit të këtij projekti, komunikimi dhe lidhja rrugore mes dy vendeve do të përmirësohen ndjeshëm, duke kontribuar në rritjen e tregtisë dhe bashkëpunimit mes tyre. Asfaltimi i kësaj rruge sjell shumë avantazhe për komunitetet lokale, siç janë qarkullimi më i lehtë i njerëzve dhe mallrave, si dhe rritja e zhvillimit ekonomik dhe turistik në zonë.

Këto investime kapitale tregojnë angazhimin dhe përkushtimin e komunës ndaj përmirësimit të infrastrukturës së tyre. Ato kanë një ndikim të rëndësishëm në përmirësimin e jetës së qytetarëve, rritjen e aktiviteteve sportive dhe krijimin e mundësive të reja për zhvillim ekonomik. Puna e ekipit të inxhinierëve të komunës është vlerësuar dhe duhet të përgëzojmë përpjekjet e tyre në këto projekte të rëndësishme për komunitetin tonë. /OPOJAnet/

//

Opojanet synon të ndihmojë në lartësimin dhe vetëdijesimin e dijes dhe kulturës për trevën tonë. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni. Ju faleminderit! Kontriboni KËTU.
- Reklama-
- Reklama-