Opoja.net

Komuna e Dragashit përkrah artistët e rinjë

Komuna e Dragashit përkrah artistët e rinjë

Një koloni arti e talenteve të rinj për krijimin artistik u mbajt në ambientet e Hotel “Meka”. Pjesëmarrësit e kolonisë ishin nxënës të shkollave të mesme, talentë për pikturë, vizatim dhe arte figurative në përgjithësi. Secili prej studentëve punoi në dy piktura, qoftë grafit, vaj apo ndonjë teknikë tjetër.

Kjo ngjarje u organizua nga BZK PREPORO dhe u financua nga Komuna e Dragashit. Qëllimi i këtij projekti është, mbi të gjitha, t’u japim të rinjve hapësirë ​​të përcaktojnë veten në drejtimin e dëshiruar, të njohin njëri-tjetrin dhe të shoqërohen. Kjo është një koloni multietnike, kështu që pjesëmarrësit janë nga të gjitha komunitetet, boshnjakët, goranët dhe komunitetet shqiptare nga Gora dhe Opoja, por edhe nga Prizreni.
Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport tregoi interes për të organizuar aktivitete të tilla kulturore, kështu që ata vetë mbështetën realizimin e aktivitetit.

Poashtu do të shpërndahet një broshurë për secilin nga pjesëmarrësit, në të cilën do të bëhen fotografitë e tyre në këtë koloni dhe një biografi për të gjithë pjesëmarrësit, dhe kjo broshurë do të jetë në dispozicion përmes Drejtorisë për Kulturë Rini dhe Sport në Dragash.

Ceremonia e mbylljes u ndoq nga Adnan Rexheplar, Zëvendës Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Nënkryetari i Komunës së Dragashit Selami Saiti, Drejtori i Arsimit Vloran Cenaj, Drejtori i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Lirim Hajredini, Drejtori i Administratës Eroll Bajrami dhe Nexhat Tërshnjaku, Shef i sektorit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

Imazhi mund të përmbajë: 4 njerëz, E brendshme

Imazhi mund të përmbajë: 3 njerëz, njerëz që qëndrojnë

Imazhi mund të përmbajë: një ose më shumë njerëz dhe njerëz të ulur

Në Kukajan automjeti godet biçiklistin dhe ikën!

Opoja.net

Komuna e Dragashit deklarohet për vdekjen e 4-vjeçares

Opoja.net

Mbytet 4-vjeçari në Dragash, ra në lumë derisa po luante me shokët

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net