Opoja.net

Komuna e Dragashit ribëhet me Stacion Meteorologjik

Opoja
Komuna e Dragashit ribëhet me Stacion Meteorologjik

Komuna e Dragashit ribëhet me Stacion Meteorologjik

Për t’i analizuar variablat atmosferik që karakterizojnë gjendjen e atmosferës në vend dhe në çaste të caktuara në komunën e Dragashit ka funksionuar stacioni themelor meteorologjik prej vitit 1950 deri ne vitin 1965 dhe një stacion shimatës në Restelicë në lartësi prej 1550 m.

Sot komuna e Dragashit ribëhet prapë me stacion meteorologjik.

Për të parë nga afër punimet në këtë stacion ishte drejtori i arsimit Vloran Cenaj i cili tha se ky stacion do të shërbejë për grumbullimin e të dhënave për analiza klimatike, matje dhe vrojtime të elementeve dhe dukurive meteorologjike, gjithashtu ky stacion do të shërbejë edhe si vend praktik për nxënësit e komunës së Dragashit për të parë nga afër një stacion meteorologjik.

Mevludin Krasniqi: Llapi nuk duron ‘bisht sakice’

Fari Kolloni

Ku është akti/dokumenti origjinal i pavarësisë së Shqipërisë?!

Fari Kolloni

Kryetari Shabani uron festën kombëtare: Amanetin e të rënëve ta çojmë në vend duke punuar

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net