Opoja.net

Lepuri i futet në motor avionit që vinte në Kosovë

Nga Aeroporti i Prishtinës u nis me 2 gusht të këtij viti, por me të arritur në Bremen të Gjermanisë, avioni i kompanisë ETF Airways, dyshohet se i ndodhi diçka e jashtëzakonshme.

Një lepur i hyri në motor dhe sipas drejtorit të firmës kroate, Stjepan Bediq, i shkaktoi dëm të madh fluturakes, duke e lënë jashtë operimit 12 ditë.

“Lepuri ka ngec në motor. Na e kemi bërë një kontroll speciale, me pajisje speciale. Vendosëm që motori nuk është i sigurt dhe instaluam një motor zëvendësues. Për shkak të kësaj shumë fluturime u anuluan, por ne bëmë më të mirën. Dëmi total, ishte 1 milion euro”.

Gjysmë milionë u raportua të ketë kushtuar riparimi, 400 mijë euro marrja me qira e një avioni, ndërsa 100 mijë shpenzimet tjera.

Sipas Bediq, lepuri dyshohet të ketë hyrë në pistë, e prej këtu në motor, nga një vrimë e gardhit.

Ai i tha Klanit se kur ndodhi ky incident, në avion kishte pasagjerë, por nuk e konfirmoi nëse ata ishin kosovarë.

710

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net