Mos lejo që pasuria dhe familja të të largojnë nga namazi

Kushtrim Guraj Kushtrim Guraj Artikuj

Ajet kuranor

Allahu i Madhërishëm thotë:

“O besimtarë, mos lejoni që pasuria dhe fëmijët tuaj t’ju largojnë nga përmendurit e Allahut. Ata që e bëjnë këtë, do të humbin. (Kuran, 63:9)

 

Thënie profetike

I Dërguari i Allahut, Muhamedi ﷺ ka thënë:

“Kur njeriu bie në gjumë, shejtani ia lidh në kokë tri nyja dhe i thotë: ‘Fli, ngase ke natë të gjatë përpara!’ Nëse ngrihet dhe e përmend Allahun, i zgjidhet njëra nyjë; nëse merr avdes, i zgjidhet tjetra; nëse ngrihet dhe e fal namazin, i zgjidhen të gjitha nyjat dhe bëhet aktiv e shpirtdëlirë. Në të kundërtën, bëhet shpirtlig dhe përtac.”

[E shënojnë Buhariu dhe Muslimi.]

 

Urtësi

Ata ibn Rabahu ka thënë: “Me të përmendurit e Allahut (nënvizuar në ajetin e mësipërm) është për qëllim namazi i detyrueshëm.”

 

Jam i zënë, nuk kam kohë për namaz (!)

Namazi i detyrueshëm nuk të merr kohë më shumë se pesë minuta. Për t’i falur pesë kohët të nevojiten vetëm 30 minuta në 24 orë. Pyete veten se sa orë i harxhon në gjëra të kota…! Vallë, nuk mundke ta ndash një gjysmë ore për Krijuesin tënd?!!

 

Këshillë

Mos lejo që familja a pasuria që ta ka dhënë Allahu të bëhen shkak që të largohesh nga namazi! Kundrejt asnjë çmimi mos e lejo veten të bëhesh i përhumbur.

 

Përgatitur nga: Jusuf Kastrati

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-